Dit zijn de interieurtrends van 2022

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn is het tijd om ons interieur klaar te stomen voor het nieuwe jaar, met de nieuwste trends natuurlijk. Ben je klaar om je huis een make-over te geven met dé trends van 2022? Wij verklappen ze alvast voor je!

#1 Eenvoud en warmte

We hebben allemaal een bewogen 2021 achter de rug, waarin we bijna verplicht werden om extreem flexibel te zijn. We gingen van even alles halen uit het leven naar weer thuis in onze bubbel kruipen. Het is dus logisch dat we even snakken naar eenvoud en warmte. Geen beter materiaal dan hout om daarvoor te gebruiken! Voor je meubels, op de vloer, tegen de muur of waar dan ook. Van steigerhout tot notenhout, alles mag en kan. En voila, simpeler kan eenvoud niet zijn.

Voeg wat extra warmte toe met een vloerkleed, wat kamerplanten en andere must have accessoires van het moment. Simpel, maar allesbehalve saai dus!

#2 Back to nature

We hebben de voorbije jaren meer thuis gezeten dan ooit en daarom zijn we ook anders gaan kijken naar hoe en waar we wonen. Ons huis is niet zomaar meer een huis, maar moet écht een thuis zijn. Daarnaast zoeken we ook steeds meer de natuur op, zowel buiten als binnen. In kleuren en materialen, maar ook voor de rust.

Om de natuur in huis te halen kan je werken met stoffen als linnen en dit combineren met accessoires in natuurlijke tinten. Uiteraard kunnen kamerplanten in huis niet ontbreken!

#3 Vintage is hot

Dat je interieur niet perfect hoeft te zijn, wist je misschien al. Daarom dat we dit in 2022 dan ook meer dan ooit omarmen. Alle imperfecties in je interieur zijn net waar het om draait. Werk daarom met verweerde materialen zoals brons, tin of marmer. Combineer dit met vintagelook meubels en you’re ready to go!

#4 In de spotlight

Verlichting is key in je interieur dit jaar. Een grote, robuuste lamp staat in de spotlight en kan zelfs worden gezien als echt kunstobject in huis. Een grote tafellamp of liever een opvallende lampenkap? Alles kan! Of liever sobere en minimalistische lichtbron in huis? Jij kiest!

Conclusie, in 2022 ga jij van je huis nog meer een thuis maken. Een plek waar je tot rust kan komen en je kan afsluiten van de buitenwereld. Klaar voor de goede gesprekken aan tafel, de lange zomeravonden in de tuin en heel veel #puretafelen momenten?

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën