Veelgestelde vragen

Afmetingen

Kan de hoogte van mijn tafel worden aangepast?

Wij maken je tafel op de meest voorkomende standaard hoogte van 76 cm (bovenkant tafelblad). Heb je liever een hogere of lagere tafel? Dit is zeker mogelijk. Geef het ons aan wanneer je bestelt, en wij passen de hoogte voor je aan.

Kan ik kiezen voor een andere staaldikte voor mijn tafel?

Bij het design van onze tafels kiezen wij voor staaldiktes die garant staan voor een verfijnd design maar die bovendien ook stabiliteit garanderen. Heb je toch graag een afwijkende staaldikte, dan is dit vaak mogelijk. Vraag in onze showroom naar de mogelijkheden.

Kan ik ook kiezen voor een afwijkende afmeting dan vermeld op de website?

Het voordeel van het kiezen van een tafel bij PURE Wood Design is dat nagenoeg alle afmetingen mogelijk zijn. Wij maken je tafel op maat naar wens. Zie je de gewenste afmeting niet online terug, stuur ons een mailtje en wij kunnen het waarschijnlijk voor je maken.

Algemeen

Hebben jullie lopende acties?

PURE Wood Design heeft verschillende acties. Bekijk onze actiepagina voor het actuele overzicht van aanbiedingen.

Showroom

Onze producten moet je zien, voelen en ervaren. Van héél dichtbij. Daarom ben je van harte welkom in onze showroom in Lommel. Onze experts adviseren je uitgebreid over afmeting, kleur, behandeling en stellen samen met jou je droominterieur samen.

PURE Wood Design Lommel

Maatheide 98a
3920 Lommel
infoépurewooddesign.be
+32 (0)11 727 858

Openingstijden
Woensdag 10.00 – 15.00 uur
Zaterdag 10.00 – 13.00 uur

Wat zijn de verkoopsvoorwaarden?

Heb je bij ons een meubel gekocht en ben je niet tevreden? Wij hechten veel waarde aan jouw tevredenheid en zullen contact met je opnemen om tot een oplossing te komen. Wij volgen bij het afhandelen van de meubelklachten onze algemene voorwaarden. Deze zijn te vinden op onze website.

Welke garantie heb ik op mijn nieuwe tafel?

Wij verlenen 1 jaar garantie op onze meubelen. Houdt er rekening mee dat onze collectie grotendeels bestaat uit houten tafelbladen. Hout heeft als eigenschap dat het kan werken. Vooral in de winter kan het, wanneer de luchtvochtigheid in huis vrij laag is, enigszins krimpen. Dit past zich weer aan als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ook kan het hout hierdoor scheuren gaan vertonen. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Op het eventuele werken van het hout kan vanzelfsprekend geen garantie gegeven worden. Heb je een vraag over je geleverde tafel of meubel, neem dan contact met ons op.

Behandelingen

Kan ik de houtbehandeling voor mijn tafel zelf kiezen?

Wanneer je bij ons een tafel aankoopt, kies je zelf de gewenste houtbehandeling. Er zijn uiteenlopende mogelijkheden gebaseerd op onderhoudsgemak en gewenste uitstraling. Via de volgende link kun je de diverse behandelingen bekijken.

Kan ik de natuurlijke kleur van het hout zelf kiezen?

Hout is een prachtig natuurproduct. Juist omdat het een natuurproduct is, kunnen kleuren, tekening en structuren van ieder tafelblad afwijken. Uiteraard mag je van ons verwachten dat wij een mooie selectie maken van planken. Specifiek bij het gerecycleerde steigerhout houdt je het beste rekening met de uniekheid van iedere tafel. Wij kunnen geen planken specifiek voor je selecteren. Wel houden we graag rekening met je eventuele wens voor een meer lichtere of juiste donkere uitstraling van je tafelblad. Geef het duidelijk aan bij je bestelling.

Kan ik ook kiezen voor een onbehandelde tafel?

Wanneer je je nieuwe tafel graag zelf behandelt kun je deze ook onbehandeld bij ons bestellen. Geef dit dan duidelijk aan bij je bestelling? Heb je graag een staaltje hout zodat je een eigen behandeling eerst kunt uitproberen, geef dit dan ook door zodat we dit met de levering van je nieuwe tafel mee bezorgen.

Kunnen de binnentafels ook buiten staan?

Onze collectie buitentafels is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Het staal is voorzien van een extra bescherming voor buiten en ook het hout is anders afgewerkt. De binnentafels hebben deze extra bescherming niet.

Wat is een kleurloze impregnering?

Een waterafstotend materiaal dat de poriën van het hout goed doordringt. Het beschermt je hout tegen invloeden van buitenaf. Voordeel van dit product is dat de kleur van het hout origineel blijft.

Wat is een matte vernis?

Een transparante maar stevige laag op het oppervlak van je tafel, die het hout beschermt tegen vlekken, krassen en slijtage. Een matte vernis aangebracht op steigerhout geeft een warme kleur aan het hout. Op eikenhout blijft de kleur eerder naturel.

Wat is een oliebehandeling?

Een zachte behandeling die in het hout dringt en het materiaal van binnenuit voedt. Olie behoudt het natuurlijke karakter en accentueert de uitstraling.

Welke behandeling is het meest onderhoudsvriendelijk?

Een vernis is het meest onderhoudsvriendelijk omdat het een dikkere laag vormt op het hout. Het maakt het hout gladder en eenvoudig afwasbaar.

Welke behandelingen zijn geschikt voor eikenhout?

Het houtoppervlak kan op uiteenlopende manieren worden behandeld naar gelang wens voor uitstraling en onderhoud. Via de volgende link kun je de diverse behandelingen bekijken.

Welke behandelingen zijn geschikt voor notenhout?

Het houtoppervlak kan op uiteenlopende manieren worden behandeld naar gelang wens voor uitstraling en onderhoud. Via de volgende link kun je de diverse behandelingen bekijken.

Welke behandelingen zijn geschikt voor steigerhout?

Het houtoppervlak kan op uiteenlopende manieren worden behandeld naar gelang wens voor uitstraling en onderhoud. Via de volgende link kun je de diverse behandelingen bekijken.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor de PURE Concru tafels?

De PURE Concru tafelcollectie biedt een verfijnd design in maar liefst tien kleuren betoncoating. Link naar kleuren. Heb je liever een ander kleur? De mogelijkheden zijn eindeloos. Vraag ons ernaar.

Zijn de houtbehandelingen voor binnen tafels ook geschikt voor buiten?

Nee, voor onze collectie buitentafels zijn er specifieke houtbehandelingen beschikbaar. Ze beschermen tegen weersinvloeden. Bekijk de mogelijkheden.

Betalingen

Kan ik betalen bij afhaling in jullie atelier?

Indien je bij je bestelling kiest voor afhalen in ons werkatelier in Lommel, kun je je producten ter plaatse contant betalen.

Kan ik betalen bij levering?

Een (openstaande) betaling kan enkel worden voldaan bij levering. Een betaling achteraf is niet mogelijk. Betalingen kunnen worden voldaan via onze mobiele betaalautomaat of middels een cash betaling.

Kan ik bij levering met mijn betaal- of creditkaart betalen?

Onze chauffeur heeft bij levering een mobiele betaalautomaat bij zich waarmee een restantbetaling kan worden voldaan.

Kan ik deels contant betalen bij levering?

Het is ook mogelijk om een deel van je factuur contant te betalen bij bezorging bij je thuis. Geef dan svp aan bij je bestelling dat je dit wenst.

Kan ik een online order ook met een voorschot betalen?

Een online order kan ook middels een voorschotbetaling worden betaald. Hiervoor kies je bij afronding van je bestelling voor overschrijving. Je kunt vervolgens 40% van het aankoopbedrag overmaken naar ons rekeningnummer.

Kan ik een voorschot betalen?

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, kun je een voorschotbetaling voldoen van 40%. Zodra wij je voorschot hebben ontvangen, plannen wij de productie en levering voor je in. Rekeningnummer PURE Wood Design: BE94 6528 3663 7614/BIC: BBRUBEBB. Betalingen graag met vermelding van factuur- of ordernummer.

Kan ik met ecocheques betalen?

Wij aanvaarden geen ecocheques.

Met welke betaalkaarten kan ik betalen?

Wij accepteren alle reguliere betaal- en creditkaarten.

Hout- en materiaalsoorten

In welke diktes en lengte is chipwood verkrijgbaar?

Het chipwood wordt verwerkt in diktes van 4 cm. Er zijn lengtes mogelijk tot max 240 cm (in 1 stuk). Andere lengtes en diktes op aanvraag.

In welke diktes en lengte is het eikenhout verkrijgbaar?

Het eikenhout wordt verwerkt in diktes van 2 cm en 3,5 cm. Het hout wordt zorgvuldig geschaafd waardoor een strak en glad oppervlak ontstaat. Er zijn lengtes mogelijk tot max 320 cm. Andere lengtes en diktes op aanvraag.

In welke diktes en lengte is het notenhout verkrijgbaar?

Het notenhout wordt verwerkt in diktes van 2 cm. Het hout wordt zorgvuldig geschaafd waardoor een strak en glad oppervlak ontstaat. Er zijn lengtes mogelijk tot max 320 cm. Andere lengtes en diktes op aanvraag.

In welke diktes en lengte is het steigerhout verkrijgbaar?

Steigerhouten tafels zijn mogelijk in lengtes tot max 470! Uiteraard afhankelijk van keuze van het frame. Steigerhout heeft een dikte van 3 cm.

In welke diktes en lengte is PURE Concru verkrijgbaar?

De tafelbladen van PURE Concru tafels zijn standaard beschikbaar in diktes van 4 cm. Andere diktes zijn geen probleem, vraag ons naar de mogelijkheden. De tafels zijn verkrijgbaar in een maximale lengte van 300 cm. Ronde tafels in maximaal 120 doorsnede.

Is het eikenhout noestenvrij?

PURE Wood Design verwerkt Europees eikenhout met een ‘geleefde’ uitstraling. Dat wil zeggen dat de tafelbladen een mooie tekening hebben en dat er noesten in kunnen zitten. Dit geeft leven en karakter.

Kan de PURE Concru tafelcollectie ook buiten?

De tafelbladen van de PURE Concru collectie zijn ook geschikt voor buitengebruik. Je kunt de tafelbladen combineren met een van onze stalen buitenframes.

Wat is Chipwood?

PURE Wood Design maakt tafelbladen van gesnipperde en geperste vezels. Door verlijming van deze vezels kunnen tafelbladen worden gecreëerd met een dikte van 4 cm. De bladen worden steeds afgewerkt met een dekkende gekleurde vernis. Verkrijgbaar in koolzwart, betongrijs en industrieel wit.

Door vernissen van het tafelblad ontstaat een glad resultaat dat erg onderhoudsvriendelijk is. De structuur van de vezels blijft mooi zichtbaar. Het materiaal is hard.

Wat is eikenhout?

Eikenhout is een typische hardhout en kenmerkt zich door een mooie houtstructuur en vlamtekening. De kleuren zijn lichtbruin tot donkerbruin. Het is een sterke houtsoort dat zich perfect leent voor de verwerking tot tafelbladen.

Wat is notenhout?

Notenhout heeft een vrij rechte nerf en geeft een strak en heel mooi resultaat in de verwerking. De kleur van notenhout is bruin/roodbruin. Het is een hardhout maar zachter dan eikenhout.

Wat is PURE Concru?

PURE Concru is een unieke tafelcollectie waarbij bijzonder design en gebruiksgemak samengaan. De collectie kenmerkt zich door een prachtige onderhoudsvriendelijke betoncoating in combinatie met elegante massief eikenhouten onderstellen.

De PURE Concru tafelcollectie biedt een verfijnd design in maar liefst tien kleuren betoncoating, verschillende eikafwerkingen en uiteenlopende afmetingen.

PURE Concru tafels hebben een speciale betoncoating. Deze coating (microtopping) wordt handmatig in diverse lagen aangebracht. Het resultaat: een natuurlijke, matte, en waterdichte look.

Wat is sloophout?

Het sloophout dat PURE Wood Design verwerkt is uniek in zijn soort. De houten planken zijn afkomstig van oude schoolgebouwen en gymzalen. Planken hebben hierdoor steeds verschillende lengtes en breedtes. De planken kenmerken zich door de bijzondere ‘verweerde’ kleuren van lang geleden. Tegenwoordig zie je ook ‘namaak’ gekleurd sloophout waarbij kleuren kunstmatig zijn verouderd. Bij het sloophout dat wij verwerken gaat het om authentieke planken die rechtstreeks vanuit oude gebouwen naar ons worden geleverd.

Het hout wordt verwerkt tot tafelbladen door ze eerste te egaliseren op een gelijkmatige ondergrond. Door de planken af te werken in ‘botenlak’ worden de geleefde kleuren geïntensiveerd en ontstaat een prachtig kleurenpalet. Het is voor diegene die een uniek stuk in huis wenst.

Wat is steigerhout?

PURE Wood Design verwerkt gerecycleerd steigerhout. Deze typische zachtere houtsoort kenmerkt zich door het gebruikte karakter. De planken, veelal afkomstig van stellingen uit de bouwsector zijn belopen en gebruikt en krijgen hierdoor hun fraai vergrijsde uitstraling. Iedere plank is anders van karakter, tekening en gebruikssporen. Cementresten en vuil wordt zorgvuldig van iedere plank verwijderd. De planken worden bewerkt waarbij steeds gezorgd wordt dat de unieke uitstraling van het hout behouden blijft: groeven en gebruikssporen horen hierbij!

Steigerhout is afkomstig van de den en wordt door PURE Wood Design zorgvuldig geselecteerd bij verschillende leveranciers. Niet elk gebruikte steigerhout is geschikt voor de verwerking tot tafels.

Zijn eikenhouten planken verlijmd?

Eikenhouten planken worden verlijmd tot 1 geheel tafelblad.

Zijn er buitentafels in eikenhout?

Het eikenhout is niet geschikt voor buitengebruik. De collectie buitentafels is beschikbaar in steigerhout.

Zijn notenhouten planken verlijmd?

Notenhouten planken worden verlijmd tot 1 geheel tafelblad.

Zijn steigerhouten planken verlijmd?

Steigerhouten planken worden niet verlijmd maar aan elkaar gemonteerd tot 1 geheel blad. Kleine openingen tussen de planken zijn dan ook standaard. Een verschil met een eikenhouten blad waarbij planken verlijmd worden.

Interieuradvies

Wat is de standaard afmeting van een eetkamerstoel?

Of je nu van lang of kort tafelen houdt, het is sowieso belangrijk om goed te zitten aan tafel. De gemiddelde zithoogte voor een eetkamerstoel is 43 à 46 centimeter en de ideale breedte varieert van 46 centimeter tot 59 centimeter. Dit verschilt bij een stoel met of zonder armleuning. Als je kiest voor eetkamerstoelen met armleuningen, let er dan op of de armleuningen onder de tafel passen. Als de stoel onder de tafel geschoven kan worden, neemt dit minder ruimte in.

Naast de afmeting van je stoel houd je het beste ook rekening met plaatsingsruimte van je stoelen. Voor een stoel zonder armleuning reken je het beste met 60 per zitplaats en voor een stoel met armleuning houdt je 70 cm aan. Zo staan je stoelen niet te dicht op elkaar en ziet het er mooi uit!

Welke afmeting kies ik voor een bijpassende bank?

Heb je graag een bijpassende bank voor je tafel? Bij de meeste tafels adviseren wij je een bank die 10 cm korter (of meer) is dan je tafel. Je kunt de bank er dan onder schuiven en je bespaart ruimte. Vraag naar de mogelijkheden.

Welke afmeting kies ik voor mijn rechthoekige tafel?

Voor de afmetingen van de ideale eettafel zijn je eigen lengte, de beschikbare ruimte en het aantal personen dat aan tafel zit heel belangrijk. Een ideale eettafel heeft een hoogte van 76 centimeter. De lengte is afhankelijk van het aantal personen aan tafel (waarbij de lange zijdes van de tafel worden gebruikt). Ben je bijvoorbeeld met z’n vieren, dan is 120 centimeter voldoende. Ben je met 6 personen, houd dan minimaal 180 cm aan. En ben je met acht personen, dan heb je een lengte van minstens 240 centimeter nodig.

Welke afmeting kies ik voor mijn ronde tafel?

Bij het kiezen van een ronde tafel is het van belang dat je weet wat de minimale diameter moet zijn. Dit is afhankelijk van het aantal personen dat om de tafel zit. Grofweg kun je de onderstaande afmetingen aanhouden voor ronde tafels:

110 cm doorsnede: 3-4 personen
120 cm doorsnede: 4-5 personen
130 cm doorsnede: 5-6 personen

Leveren en Afhalen

Bellen jullie wanneer de chauffeur arriveert?

Wij geven vooraf een tijdsindicatie van 2 uren waarbinnen onze chauffeur levert. Tijdens deze uren verwachten wij dat je thuis aanwezig bent. Wanneer je graag een telefoontje van ons verwacht voor een meer exacte aankomsttijd, kun je dit ons vooraf doorgeven.

Wanneer je bestelling wordt geleverd door onze partner transporteur wordt er door hen een afspraak voor levering gemaakt (van toepassing in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk).

Dienen wij te helpen bij de levering?

Op verzoek van onze klanten houden wij de leverkosten zo laag mogelijk. Dit betekent dat de levering plaatsvindt door 1 chauffeur. Een helpende hand is welkom en soms ook noodzakelijk!

Indien de levering op locatie op een verdieping plaatsvindt of indien de meubelen van grote omvang zijn, verzoeken wij je vriendelijk om onze chauffeur een handje te helpen met dragen. Dit vergemakkelijkt de levering.

Kan ik kiezen voor een afhaling in de showroom?

Je kunt een bestelling afhalen in ons atelier en showroom in Lommel, Maatheide 98a. Wanneer je hiervoor kiest kan dit meestal tussen 3-5 weken.

Leveren jullie in het weekend?

Wij leveren op weekdagen tijdens reguliere uren. Het is niet mogelijk om naar individuele wens te leveren of een weekendlevering te voorzien.

Levert PURE Wood Design aan huis?

Je bestelling wordt aan huis geleverd. Indien je op een verdieping woonachtig bent geef je dit beste vooraf even aan zodat wij hiervan op de hoogte zijn. De meeste van onze meubelen worden in 1 geheel geleverd, houd hier rekening mee. Wij voorzien geen ladderlift bij levering.

 

Moet ik de hele dag thuisblijven op de dag van levering?

Wij leveren doorgaans met een tijdsindicatie van 2 uren, een hele dag thuisblijven is dan ook niet nodig. Wij rijden een logistieke route en combineren verschillende leveringen op 1 dag.

 

Voorzien jullie een ladderlift?

Wij voorzien geen ladderlift bij de levering. Indien het nodig is om een bestelling via de buitenzijde van uw woning te leveren, kunt u een ladderlift huren via een verhuurbedrijf.

Wat is de levertijd van een PURE Wood Design meubel?

Alle meubelen uit onze collectie worden hand gemaakt op bestelling van onze klanten. Je krijgt je bestelling binnen 6-8 weken thuis geleverd. Heb je je bestelling graag eerder in huis? We hebben een afhaaladres in Lommel (3920).

Wat zijn de leverkosten?

PURE Wood Design levert in de volgende landen: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Wij bezorgen en monteren onze handgemaakte meubelen bij je thuis voor onderstaande prijzen. Onze chauffeur en plaatser doet het zware werk. Ben je er zelf ook bij? Een helpende hand op een bovenverdieping wordt erg op prijs gesteld en is soms noodzakelijk. We hebben namelijk geen verhuislift voorzien.

België
€ 60,-

Nederland
€ 75,-

Luxemburg
€ 85,-

Duitsland
€ 95,-  voor leveringen in NRW, Rheinland-Pfalz, Saarland und Hessen. In de overige regio’s is de levering op aanvraag. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Frankrijk (Hauts-De-France, Grand-Est, Bourgogne-Franche-Comté)
€ 145,-

Oostenrijk
€ 275,-  (levering op aanvraag, contacteer ons voor de mogelijkheden)

Zwitserland
€295,-  (levering op aanvraag, contacteer ons voor de mogelijkheden)

Bestel je enkel stoelen dan betaal je 35 euro verzendkosten (55 euro in Luxemburg en Duitsland Postleitzahl 40000-59999). Voor woonaccessoires betaal je 6,95 euro verzendkosten in België en 9,95 euro voor alle andere landen. Cadeaubonnen verzenden wij gratis.

Wordt mijn bestelling in delen geleverd?

De meeste van onze meubelen worden in 1 geheel geleverd, houd hier rekening mee. Bij tafels bestaat de levering meestal uit 1 tafelblad en 1 onderstel of losse tafelpoten.

Onze conceptstores

Is het nodig een afspraak te maken in de showroom?

Nee, je kunt ons vrijblijvend bezoeken tijdens onze reguliere openingsuren.

Wat zijn de openingstijden van de showroom?

Onze showroom is open op woensdag van 10-15 uur en op zaterdag van 10-13 uur.

Welke tafelmodellen staan er in de showroom?

Natuurlijk laten we je graag alles zien in onze showroom. Daarom staan er veel tafels in verschillende uitvoeringen. Je kunt alle houtafwerkingen en staalkleuren bekijken. Wil je zeker zijn dat de tafel van je keuze aanwezig is, neem dan contact op met onze verkooplocatie.

Zijn er fysieke verkooplocaties?

PURE Wood Design heeft 1 showroom in België, in Lommel. Bekijk ons adres.