Een ronde tafel kopen? Hier moet je rekening mee houden!

Bij het kiezen van een ronde tafel moet je met een aantal dingen rekening houden; zoals de vorm van de tafel, je eigen lengte, de beschikbare ruimte, het aantal personen dat aan de tafel zit, de functie van de tafel en het tafel type. Een hele lijst waar je aan moet denken en we begrijpen dat dit je stress kan bezorgen. Daarom hebben wij onze tips voor jou opgelijst. Zo wordt een tafel kiezen een makkie! 

Ga voor rond!

Het is belangrijk om te weten dat rond meer ruimte vraagt. Voor een ronde tafel moet je voldoende ruimte vrijhouden zodat de ruimte nog luchtig oogt. Ook niet elke ruimte is geschikt voor een ronde tafel.

Als je niet zo’n grote eetkamer hebt en de ruimte zoveel mogelijk wil benutten, kies je best voor een ronde eettafel omdat deze minder plaats in beslag neemt dan een rechthoekige tafel. Een ronde tafel maakt het makkelijk om rondom de tafel te bewegen, en de kinderen kunnen zich al niet aan de hoeken van de tafel stoten!

Een ronde eettafel zorgt bovendien instant voor meer gezelligheid. Tijdens het ontbijt, de lunch of bij het avondeten kan iedereen elkaar aankijken, en dus makkelijk een gesprekje voeren! Wat ook heel handig is als je een feestje hebt, of bijvoorbeeld bij het spelen van een spelletje.

eikenhout rond

Het antwoord op al jouw vragen!

Hoe groot moet een ronde tafel zijn?

Bij het kiezen van een ronde tafel is het belangrijk om de minimale diameter te weten. Deze is weer afhankelijk van het aantal personen dat rond de tafel zal zitten.

Een ronde tafel voor 3-4 personen heeft een doorsnede van 110 centimeter, voor 4-5 personen zitten we aan 120 centimeter en voor 5-6 personen raden wij 130 centimeter aan. Met deze afmetingen is het voor iedereen comfortabel tafelen.

Natuurlijk zijn de stoelen die je wil gebruiken ook van belang, want stoelen met een armleuning zijn breder dan stoelen zonder armleuning. Als je voor stoelen met armleuning kiest heb je voor 4 personen een tafel met een diameter van 120 cm nodig. Per 10 cm extra diameter kan er een extra stoel aan de tafel.

Waar moet je nog op letten bij het kiezen van een ronde tafel?

Eens je de juiste afmeting van je tafel hebt bepaald, is het niet onbelangrijk om ook naar het onderstel te kijken. Het is nooit fijn om aan een tafelpoot te zitten, daarom is het afstemmen van je onderstel op het aantal personen aan de tafel belangrijk.

Een ronde tafel met 4 poten is ideaal voor 4 of 8 personen, maar niet voor 5 of 7 personen. Je kan in dat geval ook kiezen voor een onderstel in het midden van de tafel. Die geeft het meeste vrijheid qua aantal stoelen, maar kan in sommige gevallen instabiel zijn.

Hoe decoreer je met een ronde eettafel?

Don’t overkill it with accessoires! Als je je perfecte eettafel hebt gekozen is het tijd om de rest van je interieur aan te kleden met prachtige accessoires, maar let op dat je niet overdrijft want een ronde eettafel valt al hard op in je interieur! 

Om de ronde tafel extra te accentueren in je interieur kan je kiezen voor ronde accessoires, zoals een schaal, vaas, spiegel, tapijt of een leuke poef!

Wat dacht je van ovaal?

We kennen allemaal een rechthoekige, vierkante en ronde eettafel, maar heb je ooit al eens gedacht aan een ovale eettafel? Gegarandeerd een eyecatcher in je interieur!

De ronde lijnen geeft de tafel een elegante uitstraling en maakt hem net dat tikkeltje specialer in je interieur. En ideaal voor een smalle ruimte! De tafel heeft geen hoeken waardoor je er, net zoals bij een ronde tafel, makkelijker omheen kunt bewegen.

Onze nieuwste tafelmodellen!

Kies voor een verfijnde look! De ronde en zachte vormen van deze ellips tafel matchen perfect in je interieur. Het dunne eikenhout vormt een prachtig geheel met het elegante gekruiste frame.

Het gekruiste frame bestaat uit 1 geheel en is 3 cm x 3 cm dik. Het eikenhouten tafelblad is ongeveer 2 cm dik, maar is ook verkrijgbaar in 3,2 cm dikte.

Falkenberg ellips
Falkenberg ellips
Falkenberg ellips
Falkenberg ellips

Twijfel je tussen een ovale of een rechthoekige tafel? Kies voor Deens ovaal: een prachtige eikenhouten tafel met afgeronde hoeken. Erg geliefd in Scandinavië!

Het frame bestaat uit 1 geheel, is gemaakt van massief eikenhout en is verkrijgbaar in 2 afwerkingen, zowel gelakt als gezeept. Het eikenhouten tafelblad is ongeveer 2 cm dik, maar is ook verkrijgbaar in 3,2 cm dikte en heeft in elke afmeting een oversteek variërend van 10 tot 25 cm. 

Nordvest Deens ovaal
Nordvest Deens ovaal
Nordvest Deens ovaal
Nordvest Deens ovaal

Bekijk ook onze video over ronde tafels:

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën