Praktische Informatie

Onze verschillende behandelingen voor:
SteigerhoutEikenhoutPoedercoating – PURE CONCRU – Voorbeeld uitvoeringen

De eigenschappen en behandeling van indoor steigerhout

Steigerhout: een materiaal dat leeft

Veel van onze houten meubelen worden gemaakt van gerecycleerd steigerhout. Steigerhout is vurenhout. Het hout draagt de naam steigerhout omdat het gebruikt wordt voor de loopplanken van bouwsteigers of havensteigers. De gebruikssporen zoals cement, gaatjes of scheurtjes en de invloed van weer en wind geven je steigerhouten meubelen een unieke uitstraling.Bij de aanschaf van een houten product hou je dus best rekening met de volgende zaken:

  1. Hout is een natuurproduct en kan werken.
  2. Gerecycleerd hout zoals steigerhout kan krommingen en scheuren vertonen. Dit zijn normale gebruikssporen.
  3. Alle houtsoorten kunnen werken onder invloed van temperatuurverschillen. Kleine barstjes of scheurtjes horen bij een natuurproduct.
  4. Met name het gerecycleerde hout kent verschillende kleurnuances. Geen enkele plank is gelijk van kleur. Dit is de charme van het product.
  5. Je meubel wordt zorgvuldig geschuurd. De gebruikte structuur blijft echter duidelijk zichtbaar. Eventuele aanwezige kleine houtvezels verminderen door het gebruik.
  6. In de winter draait de verwarming op volle toeren en is er vaak sprake van zeer droge lucht in huis. Het hout van je pas gekochte meubel kan hierdoor gaan werken. Wij adviseren een luchtvochtigheid tussen 40-60%.
  7. Onderhoud je houten meubelen met een zachte handveger of een licht vochtige doek.
  8. Je kunt het houtoppervlak na verloop van tijd eventueel opnieuw behandelen met een product. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

De behandeling van gerecycleerd steigerhout

Het gebruikte steigerhout geeft je meubelen een ruwe, stoere uitstraling. Het is op z’n mooist wanneer het natuurlijke karakter behouden blijft. Daarom kiezen we bij behandeling van de steigerhouten meubelen vaak voor een transparante kleurloze impregnering.

Deze behandeling zorgt ervoor dat het prachtige vergrijsde karakter van steigerhout zichtbaar blijft. Het beschermt langdurig, maar je kan tussentijds de steigerhouten meubelen zeker nog een keer behandelen om de levensduur nog sterker te verlengen. De impregnering (sprayvorm) is bij ons verkrijgbaar.

De kleur en uitstraling? Die kies je zelf

Wil je liever een andere bescherming of uitstraling van het steigerhout? Dit kan, we hebben voldoende mogelijkheden om de steigerhouten meubelen er naar jouw wensen uit te laten zien. Hieronder een overzicht:

Kleurloze impregnering

Dit product beschermt het hout. De originele houtkleur blijft bestaan. Het houtoppervlak voelt natuurlijk aan. Onderhouden kan met een vochtige doek.

Steigerhout - Kleurloze impregnering
Matte vernis

Een transparante matte lak of vernis geeft je houten meubelen een warme uitstraling waarbij de houtnerven zichtbaarder worden. Zie je graag een vernislaag maar behoud je liever de lichte houtkleur? Dan kies je het best voor een dubbele behandeling van een kleurloze impregnering en een matte vernis. Een vernis maakt het hout gladder.

Steigerhout - Matte vernis
Steigerhout - Kleurloze impregnering met matte vernis
Oliebehandeling

Een oliebehandeling geeft een heel mooi natuurlijk en mat effect. Van een lichte, natuurlijke kleur tot een donkere en diepe kleur. Een oppervlak behandeld met een olie zul je regelmatig moeten onderhouden voor een blijvende bescherming. Hiervoor hebben wij onderhoudszeep in onze collectie.

Steigerhout - Olie naturel
Steigerhout - Olie white
Steigerhout - Olie grey
Steigerhout - Olie walnut
Steigerhout - Olie brazil brown
Steigerhout - Olie black
Outdoor steigerhout

Wil je een tuintafel in steigerhout? Voor buitengebruik raden we enkele specifieke producten aan die je houten meubelen nog beter beschermen tegen weer en wind. Jaarlijks onderhoud met deze producten is aanbevolen om de levensduur van het hout te verzekeren.

Outdoor steigerhout - Kleurloze impregnering
Outdoor steigerhout - Grey wash beits
Outdoor steigerhout - White wash beits
Outdoor steigerhout - Buitenbeits naturel

De eigenschappen en behandeling van eikenhout​

Eikenhout: pure kracht

Eikenhout is een typische hardhout, en wordt gekenmerkt door een mooie houtstructuur en vlamtekening. De kleuren zijn lichtbruin tot donkerbruin. Het is een sterke houtsoort dat zich perfect leent tot de verwerking tot tafelbladen.

Wij verwerken Europees eikenhout met een geleefde uitstraling. Het wordt zorgvuldig geschaafd en geschuurd zodat we een strak en glad oppervlak bekomen. Van daaruit gaan we verder met de behandeling van jouw keuze.

De behandeling van verfijnd eikenhout

Het eikenhout wordt verlijmd tot één tafelblad, in verschillende mogelijke diktes, breedtes en lengtes. Bovendien kies je zelf de behandeling van het hout. Je geeft het hout een kleur en stijl naar je eigen keuze. Alle producten beschermen het hout goed voor je dagelijks gebruik.

Matte vernis

Je hebt de keuze uit een matte vernislaag of een extra behandeling van een kleurloze impregnering met een matte vernis. Beiden zijn goed beschermend en makkelijk in onderhoud. De extra behandeling geeft een tint lichter resultaat.

Eik - Kleurloze impregnering en matte vernis
Eik - Matte vernis
Matte vernis kleur

Heb je liever een gekleurde matte vernis? Dat kan ook. Makkelijk in onderhoud en een mooie kleur op je tafel. De vernissen zijn niet dekkend, de houtstructuur blijft goed zichtbaar.

Eik - Matte vernis wit
Eik - Matte vernis grijs
Oliebehandeling

Een oliebehandeling geeft een heel mooi natuurlijk en mat effect. Van een lichte, natuurlijke kleur tot een donkere en diepe kleur. Een oppervlak behandeld met een olie zul je regelmatig moeten onderhouden voor een blijvende bescherming. Hiervoor hebben wij onderhoudszeep in onze collectie.

eik olie naturel
Eik - Olie naturel
Eik - Olie white
Eik - Olie grey
eik olie walnut
Eik - Olie walnut
eik olie brazil brown
Eik - Olie brazil brown
Eik - Olie black

Afwerkingen van stalen poten/onderstellen​

Gedurfd wonen met staal

Een puur en karaktervol interieur is nog mooier met een paar sterke materialen. Om zo’n industriële en Scandinavische look te creëren kiezen we in onze ontwerpen voor verfijnde stalen onderstellen en tafelpoten.

De behandeling van je industriële looks

Je kunt je metalen onderstel of stalen tafelpoten op verschillende manieren door ons laten afwerken. Heel stoer, in puur ruw staal met een kleurloze vernis. Fris, in ‘t wit of grijs. Of net een stijlvol geheel met een zwarte tint. Jij bepaalt zelf de look van jouw interieur.

Wens je een andere RAL-kleur of een structuur poedercoating? Ook dat kan. Contacteer ons voor de uitgebreide mogelijkheden.

Coating - Wit mat
Coating - Wit glanzend
Coating - donkergrijs mat
Coating - donkergrijs glanzend
Coating - Zwart mat
Coating - Zwart glanzend
Ruw staal - kleurloze vernis
Wenst u een andere RAL kleur of structuur poedercoating, contacteer ons.

Maak kennis met ons nieuwste product PURE CONCRU

PURE CONCRU betoncoating

Beton met eikenhout: wat een prachtige combinatie! PURE CONCRU tafels hebben een betoncoating (polymeer en cement) met een massief eikenhouten onderstel. Zeer onderhoudsvriendelijk. Verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en 4 prachtige kleuren.

pure wood concru concret kleur
PURE CONCRU - Beige Grey
pure wood concru concret kleur
PURE CONCRU - Charcoal
pure wood concru basalt kleur
PURE CONCRU - Black
pure wood concru kleur titanium
PURE CONCRU - White

Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden van onze klanten

Steigerhout

Kleurloze Impregnering
Kleurloze Impregnering
Kleurloze Impregnering en matte vernis
Kleurloze Impregnering en matte vernis
Matte vernis

Eikenhout

Eikenhout grijze vernis
Eikenhout kleurloze impregnering en matte vernis
Eikenhout kleurloze impregnering en matte vernis
Eikenhout kleurloze olie
Eikenhout kleurloze olie
Eikenhout matte vernis
Eikenhout witte vernis