Online meubels kopen: hoe doe je dat nu best?

Online shoppen, het is niet meer weg te denken uit ons leven. Kleding, eten, speelgoed, boeken, noem maar op. Er is niets wat je online niet kan bestellen, zelfs meubels koop je in een paar klikken op het wereldwijde web! Maar hoe doe je dat nu best? Want een zetel of eettafel kopen van achter een scherm is wel iets heel anders dan die leuke sneakers die je tegenkwam tijdens het scrollen op social media. Daarom geven we je een paar tips om een miskoop te voorkomen bij het online meubel shoppen!

Meten is weten

Een verkeerde inschatting van de afmetingen van een meubel is een vaak voorkomende fout bij online shoppen. Je kan op een foto namelijk niet altijd goed zien of de tafel in je eetkamer past of niet. Meet daarom altijd goed de plaats op waar hij komt te staan! Kijk ook goed naar de hoogte, diepte en breedte van je aankoop om zeker te zijn dat hij goed past.

Past het plaatje? Goed, maar zorg ook dat je voldoende loopruimte om de tafel heen hebt en het nieuwe item ook bij het grotere geheel past!

Maak een moodboard

Ben je nog niet zeker over wat je precies zoekt? Maak dan een moodboard! Dat geeft je een goede houvast tijdens je zoektocht en vergemakkelijkt het proces. Zo zorg je ervoor dat je niet alle kanten opgaat tijdens het zoeken en kan heel wat frustratie besparen.

Kleuren kiezen

Let op de kleur van je meubel! Dit kan er in het echt altijd anders uitzien dan op het scherm van je computer. Om zeker te weten welke kleur je meubel zal hebben, kan je altijd stalen opvragen. Zo kan je thuis de kleur bekijken! 

Vraag hier je kleurstalen aan.

moodboard op maat

Verzending en levering

Het is niet onbelangrijk om te kijken naar de levertijd van het meubel dat je wil kopen. Dit kan al snel enkele weken oplopen bij custom made producten, en daar moet je dus rekening mee houden als je snel nieuwe meubels nodig hebt!

Ook de verzendkosten mag je niet vergeten! Bekijk daarom al van te voren de verzendkosten, zodat je bij het afrekenen niet verrast wordt.

Daarnaast kijk je ook best goed naar de verschillende levermethode. Bij PURE Wood Design leveren we je tafel steeds persoonlijk aan huis en zetten we de tafel ter plaatse voor je in elkaar.

Kijk waar je koopt!

Een meubel is een grote aankoop en vaak een serieuze investering voor je interieur. Koop daarom niet zomaar op de eerste de beste webshop maar ga op zoek naar een betrouwbare webshop met keurmerk, zoals het Handmade in Belgium label. Daarnaast zijn reviews ook altijd een positief teken! 

Een live-chat geeft ook meteen een vertrouwd gevoel en geeft je de mogelijkheid nog enkele vragen te stellen mocht je twijfelen aan je keuze, of als je hulp nodig hebt. Kijk daarnaast ook even naar de garantie en voorwaarden voor je iets aankoopt.

Bij PURE Wood Design koop je zonder zorgen online. Onze experts staan voor je klaar in de live-chat of via mail om je te helpen met de juiste keuze te maken.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën