Duurzaam ondernemen

Pure Duurzaamheid

Hoe wij teruggeven aan de natuur

Wij zetten onze stempel op economie én ecologie. Al sinds het ontstaan van het merk zijn we heel bewust bezig met duurzaamheid, doordachte beslissingen en pure kwaliteit. Onze producten zijn dan ook vervaardigd uit natuurlijke materialen. Materialen die de natuur ons schenkt. 

Daarom behandelen we al onze grondstoffen met heel veel liefde, vanuit de passie van ons vak en onze bewustheid rond duurzaam ondernemen. We geven dan ook heel graag iets terug. En hoe kan dat beter dan met de creatie van ons eigen stukje natuur? 

gecertificeerd eikenhout

Gecertificeerd

EIKENHOUT

Ons eikenhout is niet alleen mooi, maar ook gecertificeerd. We werken enkel met leveranciers die kiezen voor een 100% duurzame aanpak. 

gerecycleerd steigerhout

Gerecycleerd

STEIGERHOUT

En ons steigerhout? Dat is volledig gerecycleerd. Net als ons sloophout, trouwens. Van karaktervolle plank tot uniek design. 

Handmade

IN BELGIUM

Bovendien zijn al onze tafels en maatwerk volledig handgemaakt, in ons eigen atelier in Lommel. Echt Handmade In Belgium, door gepassioneerde experten.

Bouw mee aan ons Belgisch PURE Wood Design bos

natuurpunt logo pure wood design

PURE Wood Design bouwt aan een bos. Het is te zeggen: eigenlijk bouw jij aan een bos. Dankzij jouw aankoop draag je namelijk direct jouw boompje bij. En dat mag je heel letterlijk nemen. Koop je een tafel? Dan planten wij een boom in jouw plaats in ons eigen PURE Wood Design bos. 

Dat is ons eigen stukje bosgrond in België, gevuld met jouw boom en die van al onze andere klanten. Zo dragen we samen bij aan een groenere, duurzame samenleving. Dat doen we in samenwerking met Natuurpunt.  

In november 2020 plantte Natuurpunt maar liefst 7000 bomen en struiken in het Burkel-Torrebos in Maldegem, en daar staan die van ons ook bij. Samen met de steun van andere bedrijven konden we het stuk bos uitbreiden met zo’n 2,5 ha! En daar zijn we best trots op.

Het bos werd aangevuld met zomereik, zoete kers en zwarte els, maar ook sporkehout, hulst, meidoorn en sleedoorn. Dit gaat ongetwijfeld een prachtig bos worden!

Natuurpunt realiseerde samen met bedrijven, overheden, en gezinnen al bos In Ninove, Mechelen, Loppem, Lier, Kampenhout, Aalter, Zomergem, Maldegem en Zottegem. Sinds 2011 kon zo al 550.000 m² nieuw bos worden aangeplant.

Lees er meer over op onze blog en kijk mee hoe de beplanting eraan toe ging hieronder!

Over Natuurpunt

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging met meer dan 114.000 leden. De vereniging beschermt kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen, met meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden in het beheer. In januari 2020 werden wij officieel partner van dit duurzame initiatief met een structurele samenwerking. 

Ook een boompje bijdragen? Je kan de collecties van PURE Wood Design realtime shoppen in hartje
Diest (Grote Markt 5) en in Merelbeke (Hundelgemsesteenweg 101B). of via onze webshop! Je vindt hier al onze tafels.
Nog meer impact creëren. Dat kan, door direct lid te worden van Natuurpunt!