Ga voor ton-sur-ton in je keuken!

Een nieuwe eetkamertafel, het pronkstuk in je keuken, kies je niet zomaar van de ene dag op de andere. Je moet verliefd worden en hij moet je hart sneller doet kloppen, elke keer opnieuw. En misschien wel het belangrijkste, hij moet passen in je interieur. Zeker als je de trend van het moment – ton-sur-ton – wilt volgen. 

Een ton-sur-ton keuken is tijdloos, straalt rust uit en kan in elke mogelijke kleur: van nude tones tot helemaal groen, of totaal iets anders. Wat je ook kiest, het is perfect voor een plek die de komende jaren het kloppend hart van je huis zal zijn.

Ton-sur-ton, wat is het?

Het concept is simpel, je hebt een basis gecombineerd met verschillende schakeringen van één kleur. Dit straalt rust uit en dat is in de keuken echt een must! 

Nordvest Deens ovaal

De basis

Een ton-sur-ton keuken begint dus bij de basis, één kleur die de hoofdrol speelt. Dat kan eender welke kleur zijn! Groen heeft een rustgevende werking terwijl beige dan weer warmte uitstraalt, wit oogt clean en een zwarte keuken dan weer chique. Alles is dus mogelijk, maar kies vooral een kleur die bij je interieur en jezelf past.

De keukenkastjes, het keukenblad en de tegels zijn je canvas dat je in meerdere tinten van de gekozen kleur kan schilderen. Je kiest de mooiste combinaties aan de hand van kleurstalen, zo kan je in één oogopslag het geheel zien.

Zorg voor evenwicht

Nu je ton-sur-ton keuken in evenwicht is qua kleur, is het tijd voor de aankleding. De materialen en afwerking maken of breken het geheel. Zo geef je je keuken meer pit met een extra dik keukenblad of eentje met structuur, of wat dacht je van een glanzend gouden kraan of mat zwart? 

Vergeet zeker het pronkstuk van je keuken, de eetkamertafel, niet! Nu alles in je keuken mooi afgestemd is op elkaar, is het belangrijk dat je tafel ook in het geheel past. Bij PURE Wood Design stel je je tafel zelf samen, van onderstel tot houtsoort en afwerking, zodat ze helemaal in je interieur past. Op die manier doe je geen afbreuk aan het evenwicht van je ton-sur-ton keuken!

ton-sur-ton
ton-sur-ton

Het zit ’m in de details

Last but not least, de accessoires. Ook hierbij is het belangrijk de kleurtinten door te trekken om volledig in thema van je ton-sur-ton te blijven. Potten, pannen, servies en andere keukenapparaten in verschillende kleuren gaan een rommeltje maken van je zorgvuldig samengesteld interieur. Kies daarom voor keukenaccessoires in tinten die passen in het kleurenpalet van je keuken. 

En nu alleen nog een kleur kiezen als basis! Heb je graag hulp hierbij? Vraag dan je gratis advies op maat aan! Onze experts helpen je graag op weg.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën