Over ons

Puur wonen mét karakter

Wij houden van hout. Van een écht thuisgevoel en heel veel sfeer. Vanuit die passie is PURE Wood Design ontstaan. Ons merk staat voor puur wonen. Eerlijk en met karakter. Onze tafels en meubelen zijn handgemaakt in ons eigen atelier. Belgisch design, op jouw maat, en volgens jouw wensen. Onze andere collecties? Zorgvuldig uitgekozen met oog voor detail en kwaliteit. Samen vormen ze een totaalconcept, voor een thuis waar je écht tot rust kunt komen.

Aangenaam. Wij zijn Mascha en Hugo. Als eigenaar en bezieler van ons merk ontwerpen we elk tafelmodel zelf. De inspiratie? Die doen we overal om ons heen op, en krijgt een eigen plekje in het uiteindelijke ontwerp. We maken alles op maat, en laten je niet enkel de afmetingen kiezen, maar ook de behandeling en kleur van elk element. Op die manier maken we keer op keer een uniek stuk, perfect op jouw maat. Van je interieur én persoonlijkheid.

“Door pure, ruwe materialen te combineren met de strakke belijning van staal en aluminium ontstaan vaak speelse ontwerpen die vrijwel in elk huis tot hun recht komen. Onze ontwerpen zijn overwegend basic met fraaie details door materiaalkeuze en kleurgebruik. De ideale combinatie!”     

– Mascha

Altijd op zoek naar inspiratie en innovatie

We gaan voortdurend op zoek naar nieuwe producten die aansluiten bij het PURE Wood Design concept. Zo ontwierpen we een eigen stoellabel: PURE BLEND. Deze stoelencollectie laat je je eigen kuip en bijpassend onderstel kiezen. Zo passen ze perfect bij je handgemaakte tafel.

Nog zo’n uitvinding? We ontwikkelden een innovatief tafelblad, en doopten het tot PURE Concru: een unieke tafelcollectie waarbij bijzonder design en gebruiksgemak samengaan. De collectie kenmerkt zich door een prachtige onderhoudsvriendelijke betoncoating in combinatie met elegante massief eikenhouten onderstellen.      

Wonen én kopen met karakter

Een collectie zorgvuldig geselecteerde woonaccessoires vormt samen met de tafels een totaalconcept. Merken met een sterke persoonlijkheid, mooie verhalen en een inspirerende missie. Handgemaakt, met kwaliteitsvolle materialen en een oog voor detail. Zo ben je bij ons verzekerd van puur karakter. Wat je ook kiest. 

#kopenmetkarakter, daar zijn we trots op!

Hoe wij teruggeven aan de natuur

Bovendien geven wij terug aan de natuur. Dat doen we door onze samenwerking met Natuurpunt. Sinds begin 2020 bouwen we aan ons eigen PURE Wood Design bos in België. Koop je een tafel? Dan planten we een boom in jouw plaats. Zo zorgen we in 2020 in totaal voor ongeveer 2500m² bos. 

Alles lezen over dit initiatief? Je ontdekt het hier.