Binnenkijken bij… Gody Boyon

We mochten binnenkijken bij één van onze lieve klanten. Dit keer bij Gody Boyon uit Paal. De 44-jarige is creatief onderneemster, gelukkig getrouwd en mama van 3 kinderen. Haar passie voor ‘de mooie dingen in het leven’ gaat terug naar haar kindertijd en is geïnspireerd door haar oma. Het is vandaag de dag nog steeds haar grootste inspiratie en drijfveer om te blijven geloven in duurzame, echte dingen, die de wereld een beetje mooier maken.

We mogen binnenkijken in Gody’s huis in Meldert. Het is een vakantiehuis ingericht alsof ze er zelf zou gaan wonen, maar tegelijkertijd als (tijdelijke) thuis voor haar gasten. En de tafels spelen daarin een centrale rol, want een tafel verbindt mensen.

“In ons gezin is het een gewoonte om na het avondeten nog te blijven zitten en met elkaar te praten, soms wel uren! Vandaar dat ik koos voor echte, pure tafels van PURE Wood Design.”

Oase van rust

Onze vakantiewoning is gelegen in Meldert, vlakbij Paal. De buitenkant is in cottagestijl met schattige luikjes en een Engelse tuin. Aan de binnenkant is de leefruimte ruim en licht, met aansluitend een veranda met zicht op de tuin. Je zou langs de buitenkant niet meteen dit soort ruimte verwachten. Dat verrassingseffect vind ik er net zo leuk aan.” Het doel van de vakantiewoning was een oase van rust creëren en dat is ook wat het geworden is. De gasten kunnen tot rust komen en even ontsnappen aan het drukke leven.

Voor de inrichting koos Gody onbewust voor natuurlijke kleuren. “Ik heb zelf ook een vrij druk leven en mijn eigen huis ligt er vaak rommelig bij – al zou ik het liever anders zien. In het vakantiehuis kom ik zelf ook tot rust.”

Haar favoriete plekje in huis? Zonder twijfel de veranda! “’s Ochtends zet ik me graag op het zitbankje met een kop koffie en ’s avonds is het de ideale plek voor een aperitief of een gezelschapsspel met de kinderen.”

Alles kan, als het maar leuk is

De favoriete levensstijl van Gody valt te omschrijven als ‘alles kan, als het maar leuk is’. Dit komt uit de televisieserie ‘Oma Fladder’ waarin een oma samen met haar kleinkind de dolste avonturen beleefde onder hetzelfde motto. “Ik was toen een jaar of zeven en die zin heeft een enorme impact op mij gehad. Als je een goed argument hebt en het is niet schadelijk, waarom ook niet dan? Leef zo nieuwsgierig mogelijk. Dat probeer ik mijn kinderen ook bij te brengen. En wees vooral niet bang, maar blijf wel dicht bij jezelf in alles wat je doet.”

Mijn puur tafelen moment

De mooiste puur tafelen momenten beleeft ze met haar familie aan de PURE Wood Design tafel. “Een tafel speelt in ons gezin sowieso een belangrijke rol. Wij blijven na het avondeten iedere avond nog lang met elkaar napraten. Dat kan soms echt uren duren. We genieten daar enorm van en sinds we dat doen, is ons gezin hechter geworden. Vroeger aten we aan het keukenaanrecht. We zaten dan allemaal mooi op een rijtje naar de keukenkast te staren. De eettafel heeft ons dichter bij mekaar gebracht. Ik hoop dat de PURE Wood Design tafel dat voor veel van onze gasten kan betekenen.”

‘Thuis’ betekent voor Gody dan ook een veilige plek. Eentje waar je helemaal jezelf kan zijn en waar je rust kan vinden. Waar je scherpe kantjes mag hebben en eerlijk kan zeggen als het even niet gaat. Maar vooral een plek waar je familie is en ook kan samenkomen. Toen we met de verbouwing bezig waren, bleven we met het ganse gezin wel eens slapen in het huis. We sloten de dag dan af met een gezelschapsspel en een stevige maaltijd na het harde werk.” Een echt puur tafelen moment!

De favoriete merken van Gody

Haar favoriete merken zijn er met authenticiteit en een verhaal. Al zijn deze niet makkelijk meer te vinden, omdat het woord ‘authentiek’ de laatste tijd een marketingterm geworden is. Maar gelukkig bestaan ze nog wel, zoals de keramiek van Els van der Leede. “Al haar stuks zijn uniek en ze laat zich leiden door waar haar klei haar brengt. Dat vind ik zo mooi.”

Daarnaast kan je ook Klippan vinden bij Gody thuis. Dat zijn 100% natuurlijke en huidvriendelijke wollen dekens. “Ik heb echt een zwak voor wol.” Maar ook HK Living kan niet in het interieur ontbreken. “Ze hebben betaalbaar en gebruiksvriendelijk design in natuurlijke kleuren. Vooral de tapijten zijn prachtig!”

Ook items van Toon Delanote staan bij Gody thuis. “Toon is illustrator en ontwerpt ook tekeningen voor Buromuro, die in beperkte oplage te koop zijn. Zijn werk is breekbaar, echt en herkenbaar en voor mij pure romantiek. Ik zou mijn muur ermee kunnen behangen!”

Uiteraard ontbreekt er ook geen PURE Wood Design tafel in het vakantiehuis. “Het zal niet meer lang duren vooraleer onze eigen eettafel wordt ingeruild voor eentje van PURE Wood Design.”

Gody’s ultieme interieurtip

“Goh, dat vind ik moeilijk. Ik doe alles vanuit mijn buik en heb eigenlijk nooit echt een plan als ik aan een inrichting begin. Ik koop ook nooit bewust dingen om op een bepaalde plaats te zetten in het huis. Bij mij gaat het eerder omgekeerd: ik kom toevallig iets tegen, word verliefd, koop het en vind er dan een plekje voor in huis. Persoonlijk vind ik het een vreemd idee om naar een winkel te gaan op zoek naar een vaas voor op die bepaalde kast in huis. Dat werkt voor mij niet. Daarom is mijn tip: laat je niet te veel leiden door trends en koop wat je mooi vindt.”

Wil je meer zien van Gody’s interieur? Volg haar dan op Facebook via https://www.facebook.com/roosenhuys

 

Copyright foto’s aan Jana Dekort.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën