Dit zijn de trends van het najaar!

We kunnen er niet omheen. De coronacrisis heeft ons ertoe gedwongen om van ons huis een ware thuis te maken, nadat we beseften dat we er meer tijd zouden doorbrengen. Het is de plek geworden waar we werken, leren, sporten, koken, eten, slapen en ontspannen. Het is het middelpunt van ons leven geworden, en dat heeft ook een grote invloed gehad op de woontrends voor dit najaar. We geven je even een overzicht!

Safe haven

In ons interieur verlangen we steeds meer naar een veilige basis, een echte safe haven. We zoeken er zachtheid, comfort en vertrouwen om heerlijk tot rust te komen en ons even af te sluiten van de crisis die buiten gaande is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trends voor het najaar inspelen op rust en geborgenheid, maar ook op optimisme in je interieur en vooral comfort. Véél comfort, want thuiskomen was nog nooit zo fijn.

We gaan voor houten accessoires en afwerking, donkerblauwe kleuren, droogbloemen, terracotta, urban jungle, Japandi en meer. Let’s go!

Hout is goud

Hout is onmisbaar in je interieur. Dat is al jaren zo, en zal ook nog een tijdje zo blijven. Het is dan ook het ideale materiaal om een knus en gezellig plekje binnenshuis te creëren. 

Warme houtsoorten kan je perfect combineren met cognackleurige stoelen, witte accessoires en zachte schapenvelletjes. Een tafel in warm hout vult de ruimte meteen met sfeer en gezelligheid!

Hoe haal je deze trend in huis?

Onze Holmegaard in notenhout is de perfecte tafel in warm hout! Het fijne stalen frame van het model zorgt ervoor dat het tafelblad de show steelt.

Terrazzo

Ook terrazzo is een trend die al een tijdje meegaat, maar het blijft oh zo mooi! Het is daarnaast ook nog eens een makkelijk te integreren woontrend, die niet te opvallend is, maar toch die unieke touch geeft aan je interieur.

Hoe haal je deze trend in huis?

Met enkele kleine, maar leuke woonaccessoires natuurlijk! Kies voor een showpiece met een terrazzo plateau of houd het simpeler met een voorraadpotje of kaars met terrazzo print.

HK Living - Terrazzo Sojakaars (M) "April"
HK Living – Terrazzo Sojakaars (M) “April”
HK Living – Terrazzo, Plateau
HK Living- Terrazzo, Voorraadpotje

Duurzaam design

Dit najaar draait het helemaal rond duurzame en gerecycleerde materialen. Duurzaam design is dan ook niet meer weg te denken uit ons interieur, en kan je integreren op allerlei verschillende manieren!

Hoe haal je deze trend in huis?

Onze tafels worden gemaakt uit gerecycleerd hout en zijn dus op hun beurt al duurzaam. Maar we hebben ook heel wat duurzame accessoires, zoals de vazen en kandelaars uit gerecycleerd glas van Urban Nature Culture bijvoorbeeld.

Urban Nature Culture - Kandelaar, gerecycleerd glas, Cameo Brown
Urban Nature Culture – Kandelaar, gerecycleerd glas, Cameo Brown
Urban Nature Culture Vaas
Urban Nature Culture – Vaas recycled glass Large

Minimalisme

Less is more dit najaar. Het is vaak beter om minder te combineren dan er een drukke boel van te maken. Al is dit wel afhankelijk van de stijl in je interieur. Als je op zoek bent naar een modern interieur, kan je best kiezen voor iets dat strak is en niet te bombastisch.

Hoe haal je deze trend in huis?

Onze bestseller tafel Brandal is dé tafel die je in huis wil halen als je kiest voor een minimalistisch interieur! Het stalen frame zorgt voor een ietwat industriële look, maar oogt toch nog strak.

Japandi

Japawatte? Japandi of Japans Nordic! Weet je nog toen Nordic helemaal hip en trendy was? Wel, dit najaar combineren we het gezellig nordic met het serene van Japanse interieurs!

Dat wil zeggen; minimalistische interieurs met warm hout én top design. Dit in combinatie met glas, witte tinten en lichtere houtsoorten om rust te creëren in  je interieur.

Hoe haal je deze trend in huis?

We hebben enkele mooie woonaccessoires in onze collectie die zich uitstekend lenen voor deze trend. Wat denk je van deze toppers?

Urban Nature Culture – Vase flower recycled glass bulb
Urban Nature Culture – Vase flower recycled glass bulb
HK Living – Gesso tafellamp ‘White’
HK Living – Gesso tafellamp ‘White’
HK Living – Ingelijst reliëf kunstpaneel
HK Living – Ingelijst reliëf kunstpaneel

Ton sur ton

Het concept is simpel, je hebt een basis gecombineerd met verschillende schakeringen van één kleur. Dit straalt rust uit en dat is in de keuken echt een must! 

Een ton-sur-ton keuken begint dus bij de basis, één kleur die de hoofdrol speelt. Dat kan eender welke kleur zijn! Groen heeft een rustgevende werking terwijl beige dan weer warmte uitstraalt, wit oogt clean en een zwarte keuken dan weer chique. Alles is dus mogelijk, maar kies vooral een kleur die bij je interieur en jezelf past.

Hoe haal je deze trend in huis?

Simpel, door je woonaccessoires af te stemmen op de kleur van je tafel! We hebben voor ieder wat wils in onze collectie, dus shoppen maar.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën