Binnenkijken bij Fotograaf Nicolas Vantomme: Moderne intimiteit en natuurlijk genot

 

Modern, minimalistisch, en toch ontzettend warm. Wij nemen in kijkje in het huis dat Nicolas Vantomme zijn thuis mag noemen. De woning werd tot ‘Lakehouse’ gedoopt, door de sterke band die het heeft met de omgeving: het leiegebied nabij Gent. grote raampartijen omgeven door een verademing van groen: een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Wij krijgen er niet genoeg van. Kijk je mee? 

binnenkijken pure wood
binnenkijken pure wood tafel
binnenkijken pure wood modern

Eigentijds loftgevoel in een minimalistische villa

Nicolas Vantomme, fotograaf en regisseur, creëerde samen met AI&m Architecten en ABS Bouwteam deze unieke villa in Baarle. Een moderne, minimalistische vrijstaande woning in een oase van groen. Dat was dan ook enorm belangrijk voor Nicolas en zijn gezin. Samen met zijn partner Valérie en hun twee kinderen Raphaël en Axelle, geniet hij van het loftgevoel van openheid. Eigentijds, maar wel gecombineerd met leuke, hippe trends. “Eigenlijk zijn we stadsmensen, die een goed jaar geleden nét buiten de stad zijn gaan wonen”. De perfecte plek om tot rust te komen, als je het ons vraagt! 

“Onze tuintafel van PURE Wood Design past perfect in dat plaatje. Gezellig, ruim en een tikkeltje ruw. Dat staat in mooi contrast met onze afgelijnde, minimalistische woning.” Nicolas koos voor onze steigerhouten outdoor Brandal tafel, gecombineerd met de bijpassende bank. Die vloeit samen met de lijnen van het terras en brengt warmte door de houten structuur.

Wist je trouwens dat je online stalen kunt bestellen van onze steigerhouten tafels? Kies je favoriete afwerkingen en test ze uit bij je thuis. Een staal kost €10 per stuk. Bij aankoop van je PURE Wood Design meubel krijg je het bedrag volledig teruggestort!

Thuis zijn, omringd door rust en natuur.

 

Echt thuis zijn gaat echter veel verder dan de pracht en praal van deze moderne villa. Nicolas vindt zijn thuis vooral in het samenzijn met zijn partner en gezin. Samen zorgen voor sfeer, en die optimaal beleven in open ruimtes, omringd door rust en natuur. Het gemakt van een stad vlakbij is daarbij mooi meegenomen. 

Zijn favoriete plek? Dat is een vraag die niet eenvoudig te beantwoorden valt. “Een beetje overal. De ruimtes vloeien in elkaar over. Een echte favoriete plek is er daardoor niet. We voelen ons eigenlijk prima overal in ons huis.” In die ruimtelijke constructie is licht super belangrijk. Daarom kozen ze voor veel glas met rijkelijke zichten op natuurgebieden en de Leiestreek. “De natuur bepaalt sterk de sfeer van onze ruimtes.”

binnenkijken pure wood keuken

Krachtig design, 100% centraal

Favoriete interieur merken? De lijst is lang! Nicolas en zijn partner kiezen voor een neutrale, sobere aankleding die past in het loftgevoel van hun Lakehouse. Hun oog valt dan ook op designmerken als Vitra, Cassina, Delta Lightning, Hay, Onno, … Die elementen komen volledig tot z’n recht in de open ruimtes. 

“Wit geeft ruimte aan details en leuke stoelen of accessoires.” 

Een tip die Nicolas met ons deelt heeft dan ook alles te maken met witruimte. “Wit geeft rust en laat ruimte aan details en leuke stoelen of accessoires”. Less is more dus, en dat blijkt maar al te goed uit de foto’s die hij ons stuurde. Die nam hij overigens zelf. Als fotograaf met een achtergrond in architectuur heeft hij een enorme passie voor mooie woningen.

Met die voorliefde gaf hij zelf vorm aan de architecturale plannen van zijn woning. En ook daar geeft hij ons een tip mee: “Geef je plannen de nodige tijd. Je ideeën leiden soms een organisch bestaan naar het uiteindelijke.” Dat kunnen wij alleen maar beamen. 

 

Je kan Nicolas en zijn werk volgen op zijn Instagram account @nicolasvantommephotography of op zijn websites www.nicolasvantomme.com en www.thisisandre.net 

Mogen we ook eens binnenkijken in jouw Pure Wood interieur? Geef ons een seintje. We vertellen héél graag jouw verhaal. 

Tags: