De ideale eettafel mét 10% korting!

De hele maand december krijg je bij Pure Wood Design 10% korting op al onze indoor tafels! Alsof dat niet mooi is! Maar.. hoe kies je nu de ideale eettafel? Er zijn zoveel verschillende modellen, kleuren en vormen waardoor de keuze voor de perfecte match er niet eenvoudiger op wordt.

Bij het kiezen van je eettafel moet je met een aantal dingen rekening houden; zoals de vorm van de tafel, je eigen lengte, de beschikbare ruimte, het aantal personen dat aan de tafel zit, de functie van de tafel en het tafel type. Want hoe weet ik zeker dat al mijn vrienden en familie aan mijn tafel kunnen zitten tijdens de feestdagen? Daarom hebben wij onze tips voor jou opgelijst, én stellen we graag onze nieuwe modellen voor. Zo wordt een tafel kiezen een makkie, en kan je zorgeloos de feestdagen door!

Kersttafel

Perfect afgemeten

Een ideale eettafel heeft een hoogte van 76 centimeter. Al onze tafels hebben standaard deze hoogte, maar zijn natuurlijk op wens aan te passen naar elke hoogte.

De lengte van de tafel daarentegen is afhankelijk van het aantal personen dat aan de tafel zal zitten en de keuze van de stoelen. Als je met 4 personen aan de tafel wil zitten is 120 centimeter tot 140 centimeter voldoende. Met 8 personen heb je een tafel van 240 centimeter tot 280 centimeter nodig.

Hou bij de lengte van de tafel ook rekening met het tafeltype en kijk naar de positie van de tafelpoten.
Als de poten aan de buitenzijdes staan, dan win je ruimte. Maar als de poten meer naar binnen staan, dan verlies je zitruimte tussen de poten. Dit moet je meerekenen bij het kiezen van de lengte van je tafel.

Neem bijvoorbeeld onze Brandal industriele tafel. Deze tafel heeft poten aan de buitenzijdes en is ruimtewinnend. Hier benut je de maximale zitruimte. Je moet bij deze tafel geen extra ruimte rekenen. Onze Ekberg eikenhouten daarentegen heeft schuin geplaatste poten. Je telt dus best enkele centimeters extra voor deze tafel.

praktische tip tafel ekberg
Ekberg eikenhouten tafel, vanaf €955
tafel praktische tips brandal
Brandal steigerhouten tafel, vanaf €635

Liever een hoek eraf

Verkies je toch liever een ronde tafel? Dan is het belangrijk om te weten dat rond meer ruimte vraagt! Voor een ronde tafel moet je voldoende ruimte vrijhouden zodat de ruimte nog luchtig oogt. Ook niet elke ruimte is geschikt voor een ronde tafel.

De volgende vraag die je je dan moet stellen is: hoe groot moet mijn ronde tafel dan zijn? Bij het kiezen van een ronde tafel is het belangrijk om de minimale diameter te weten. Deze is weer afhankelijk van het aantal personen dat rond de tafel zal zitten.

Een ronde tafel voor 3-4 personen heeft een doorsnede van 110 centimeter, voor 4-5 personen zitten we aan 120 centimeter en voor 5-6 personen raden wij 130 centimeter aan. Met deze afmetingen is het voor iedereen comfortabel tafelen!

PURE Concru Rond, vanaf €985
PURE Concru stoelen

Als het stoeltje past...

Omdat onze tafels gemaakt zijn op een hoogte van 76 centimeter is de gemiddelde zithoogte van je stoel tussen 43 en 46 centimeter. Zo zit je comfortabel aan de tafel. De ideale breedte van je stoelen varieert van 46 centimeter tot 59 centimeter. Dit verschilt natuurlijk bij een stoel met of zonder armleuning. Als je kiest voor stoelen met armleuning moet je er op letten dat de stoelen onder de tafel passen. Dit neemt heel wat minder ruimte in!

Voor een stoel zonder armleuning moet je ongeveer 60 centimeter zitruimte aan een tafel rekenen en voor stoelen met armleuning ongeveer 70 centimeter. Als je al stoelen hebt gekozen vooraleer je een tafel kiest kan je hier rekening mee houden voor de lengte van de tafel. Het is belangrijk om deze afmetingen te hanteren, zo staan je stoelen niet te dicht op elkaar en creëer je een mooi geheel.

In plaats van stoelen kan je ook kiezen voor een bijpassende bank. Bij vele modellen hebben we al een bijhorende bank gemaakt. Deze maken we ongeveer 10 centimeter korter dan de tafel, zodat je de bank er onder kan schuiven en je weer ruimte bespaart! 

Pure Concru bank

De functie van het pronkstuk in je woning

De meeste eetkamers worden afgestemd op vier, vijf of zes personen omdat het steeds vaker ook een verlengde van werken of studeren wordt. Met een grotere tafel moet je niet altijd alles afruimen om te eten, werken of studeren, en kan je makkelijk je gasten kwijt tijdens de feestdagen.

Heb je onze nieuwe modellen al gezien?

Dit najaar stellen we graag een aantal nieuwe modellen voor.

Zoals de Karlsted eiken tafel met stalen x-poot. Een elegante en sterke tafel waarvan het eikenhouten tafelblad maar liefst 4 cm dik is. De x-poten zorgen voor de bijzondere look van deze tafel.

Karlsted-eiken-tafel

Of wat dacht je van de Alesund eiken tafel met stalen frame? Een stoere en solide tafel met eikenhouten tafelblad en een stalen frame afgewerkt met poedercoating.

Alesund eiken tafel

Naast twee nieuwe eetkamertafels hebben we ook twee nieuwe kleine modellen om je interieur mee te vullen.

De PURE Concru salontafel is een mooie aanvulling op de PURE Concru serie. Net zoals de grote tafels heeft deze salontafel een betoncoating in microtopping en een fraai stalen frame.

PURE Concru salon tafel
PURE Concru salon tafel

Om je interieur helemaal compleet te maken hebben we de Nyrup sidetable in eikenhout met stalen frame. Voor deze sidetable is altijd plaats in je huis, en is makkelijk te combineren met je mooiste woonaccessoires.

Nyrup sidetable

Onder welke tafel schuif jij je voetjes met de feestdagen?

Ontdek het volledige aanbod indoor tafels hier!

Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën