Dit is de kleur van het jaar 2022!

De kleur van het jaar wordt elk jaar bepaald door kleurspecialisten en een team van internationale top design experts op basis van de nieuwste wereldwijde trends die een impact hebben op ons leven. Die zaken worden vertaald in één uitverkoren kleur die de stemming van het moment weerspiegelt. Kortom een tint die een impact na laat op interieurs over heel de wereld.

Flexa kleur van het jaar

Dit jaar bekroonde Flexa ‘Bright Skies’ als kleur van het jaar. Het is een luchtige, lichtblauwe tint die een nieuw begin representeert. Volgens Flexa weerspiegelt het de eindeloze lucht om ons heen en brengt het de natuur in huis. 

Flexa kleur 2022

Bij de kleur van het jaar hoort ook steeds een thema. Voor 2022 is dat ‘een teug frisse lucht’. Een thema dat laat zien  wat echt belangrijk is: familie, vrienden en thuis. We hebben nood aan nieuwe frisse ideeën, een heldere blik en herboren plezier. Daarom is de kleur van het jaar 2022 een lichte, luchtige en optimistische tint die een nieuw begin uitstraalt.

Bright Skies Flexa is een luchtige, lichtblauwe tint die staat voor een nieuw begin. Bright Skies Flexa weerspiegelt de eindeloze lucht om ons heen en brengt de woonkamer tot leven door de natuur naar binnen te halen. Bright Skies is goed te combineren met diverse kleuren. Van zachte kleuren tot vrolijke kleuren, het kan allemaal met de nieuwe kleur van het jaar 2022.

Hoe combineer je de Flexa kleur van het jaar?

‘Bright Skies’ is een frisse, open kleur die zorgt voor een ontspannend gevoel én eentje die goed valt te combineren met verschillende tinten. Van zachte, neutrale kleuren tot vrolijke, felle kleuren. Om je op weg te helpen heeft Flexa vier kleurpaletten samengesteld, elk met een eigen thema.

Het Studiopalet

Het Studio kleurenpalet bestaat uit rustgevende kleuren. We hebben allemaal een plek nodig waar je jezelf even kan terugtrekken en tot rust kan komen of heerlijk wegdromen. Door ‘Bright Skies’ te combineren met luchtige roze kleuren, rode en oranje tinten creëer je een veilige, rustgevende maar vooral warme plek.

Bright Skies Flexa kleur 2022

Het Workshoppalet

Dit kleurenpalet bestaat uit gele, roze en groene tinten die energie geven en zorgen voor een veranderende rol in huis. De doortastende kleuren zijn perfect om te combineren met het zachte van ‘Bright Skies’.

Bright Skies Flexa kleur 2022

Het Greenhouse palet

Met dit palet haal je de natuur in huis, wat zorgt voor een heleboel positiviteit. Het bestaat uit lichte, natuurlijke tinten groen, grijs en blauw. Een extra touch frisheid in je interieur! 

Dit palet sluit perfect aan bij de Histor kleur van het jaar 2022: Olive Sprig. Een flexibele grijsgroene tint die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt.

Bright Skies Flexa kleur 2022

Het Salon palet

Het Salon palet bestaat uit luchtige, neutrale tinten die, in combinatie met ‘Bright Skies’, zorgen voor een nieuw begin in je interieur. De kleuren geven lichtheid en stralen positiviteit uit.

Bright Skies Flexa kleur 2022

Bright Skies in je interieur

Zo, nu is het tijd om de kleur van het jaar in je interieur te gaan verwerken. Je moet hiervoor natuurlijk niet je hele huis gaan schilderen in de prachtige blauwtint, maar kan dit ook verwerken in enkele woonaccessoires. Wat dacht je van kussens, plaids, servies of enkele vazen en kandelaars? 

‘Bright Skies’ is een zachte kleur die eenvoudig combineert met andere zachte tinten, of net de ideale basis is voor een combinatie met felle tinten. Je kan dus heel wat richtingen uit en daar hebben wij heel wat leuke accessoires voor in huis!

Toch niet zeker over een bepaalde combinatie van kleuren of materialen in je interieur? Onze adviseurs staan voor je klaar met advies op maat, online, in onze concept stores of gewoon bij je thuis!

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën