Vakantie in je eigen tuin: 5 stylingtips voor jouw tuintafel en terras

Yes! De warme en lange zomerdagen zijn in aantocht. Jammer genoeg zullen we ze grotendeels nog op ons eigen terras moeten spenderen in onze bubbel. Saai zou je denken… Niet is minder waar! Geef je terras een upgrade met deze 5 tips van PURE Wood Design en jij brengt jouw favoriete vakantiebestemming naar je eigen tuin. Let’s get started.

Stap 1: Onderhoud

Om optimaal te kunnen genieten van een prachtig terras is het belangrijk dat er geen storende elementen aanwezig zijn. Dit kan onkruid zijn, kapotte planten, vuil enzovoort. Voor we kunnen starten aan die upgrade van jouw terras zorg je dus best voor een schone lij. Pluk het onkruid en poets alles een keer grondig.

Lees hier hoe jij jouw PURE Wood Design tuintafel het best kan onderhouden. Wanneer je dit hebt gedaan kan je beginnen met het leuke werk; van je terras een vakantiebestemming maken!

Stap 2: Comfort

Het allerbelangrijkste aan een vakantie-proof tuin is het comfort. Als je wil eten is het belangrijk dat je een tuintafel heb met comfortabele stoelen zodat het erg leuk is om hier tijd te spenderen. Laat je bij PURE Wood Design een tafel op maat van jouw noden maken? Dan is dat een gegarandeerd succes op je terras.

Verschillende zones creëren op je terras is ook een goed idee. Zo heb je meer plaatsen waar je kan vertoeven en afwisseling. Een loungeset is hier een heel leuke voorbeeld van. Je kan dan buiten languit genieten van het mooie weer. Nog een topper is een hangmat in je tuin. Zo droom jij helemaal weg naar die witte stranden.

Stap 3: De verlichting

Verlichting is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het decoreren van je tuin, maar het is erg belangrijk. Het bepaalt de sfeer en maakt het extra gezellig. Wanneer je late zomerse avonden gepland hebt is verlichting ook erg belangrijk. Een lichtsnoer met losse lampjes geeft meteen een feestelijk én gezellig gevoel. Heb je geen stopcontacten in je tuin? Kaarsen en lantaarns geven ook een leuke sfeer en zijn daarnaast ook nog eens nuttig tegen insecten. Wil je toch lampen? Er bestaan de dag van vandaag ook lampionnen op zonne-energie. 

Stap 4: Kleur

We kennen het allemaal wel, die inspiratie foto’s op Pinterest met prachtige kleurencombinaties. Maak het jezelf niet moeilijk en kies een kleurenpalet dat je zelf erg mooi vindt. Het beste is om enkele naturel tinten te kiezen en één tint die wat feller is. Zo kan je makkelijk een erg mooi geheel vormen want ook dat is erg belangrijk. Wanneer je de kleuren hebt vast gelegd kan je je accessoires, zoals bloemen, kussens, plaids, servies en meer hier naar matchen.

Stap 5: Accessoires

Al deze leuke plekjes – de tafel, de lounge, de hangmat – hebben natuurlijk de juiste accessoires nodig. Deze maken het helemaal af! Door rekening te houden met de kleuren uit je gekozen kleurenpalet creëer je een mooi geheel. Kussens, een dekentje en bijvoorbeeld kaarsen geven je terras een extra touch. Mooie bloempotten en enkele tropische planten maken het vakantiegevoel compleet. 

Wat dit allemaal nog leuker maakt is dat je niet verder hoeft te zoeken dan PURE Wood Design. Wij hebben heel wat prachtige accessoires die zeker en vast op jouw terras passen.

Ziezo, jouw vakantiebestemming op je eigen terras is helemaal klaar. Laat die zomerse dagen nu maar komen. Oh en vergeet natuurlijk ook geen overheerlijk rosétje met ijs of een huisgemaakte cocktail. Of een gezellige BBQ en goed gezelschap. Meer heb je toch niet nodig? 

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën