Een tuintafel kopen? Hoe groot, welk hout, de prijs en hoe schoonmaken: Het antwoord op al je vragen.

De lente is aangebroken, het goede weer is in zicht en dat betekent dat de belangrijkste plaats in huis voor een tijdje verplaatst naar buiten. Huh, belangrijkste plaats? Ja, de eettafel of beter gezegd: de tuintafel. Een belangrijk item in je dagdagelijks zomerleven: buiten genieten van het terras en van elkaar. Maar wat is nu een goede tuintafel? Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop? En het onderhoud? Wij zetten de meestgestelde vragen op een rij.

Hoe groot is mijn tuintafel?

Hoe bepaal ik het formaat van mijn tuintafel? Er zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je de grootte van je tuintafel bepaalt. Wij hebben enkele tips! Standaard bepalingen die jou in de juiste richting sturen.

  1. Loop rond de afmetingen van de tuintafel en stoelen. Het is fijn als je je nog kan bewegen rond je meubilair. Voorzie hiervoor ongeveer 80 cm.                                                       
                                                       
  2. De afmeting van je tuintafel is ook afhankelijk van het aantal personen dat je zou willen ontvangen. Het is belangrijk dat je voldoende beweegruimte hebt, zelfs wanneer de tafel volzet is. De meeste stoelen zijn ongeveer 60 cm, met deze extra beweegruimte tellen we 70 cm per persoon.

Wanneer je dit hebt bepaald kan je de grootte van je tuintafel kiezen. Je geeft de grootte door en zo kunnen we aan het proces van jouw tuintafel op maat beginnen.

Welk hout is het best voor mijn tuintafel?

Al onze tuintafels zijn gemaakt uit gerecycleerd steigerhout.  Dit is voor ons de beste keuze voor een outdoor tafel. Het hout draagt de naam steigerhout omdat het gebruikt wordt voor de loopplanken van bouwsteigers of havensteigers. Het is een erg duurzaam houtsoort. Bij steigerhout vinden we gebruikssporen terug zoals cement, gaatjes of scheurtjes. De invloed van het weer en de wind en deze gebruikssporen geven je steigerhouten meubelen een unieke uitstraling.

Hoe maak ik mijn tuintafel schoon en onderhoud ik ze?

Onderhoud je houten meubelen met een zachte handveger of een licht vochtige doek. Je kunt het houtoppervlak na verloop van tijd eventueel opnieuw behandelen met een geschikt product. Informeer bij ons naar de mogelijkheden of lees onze blog Help! Hoe onderhoud ik mijn tuintafel?

Welke kleur kies ik voor het onderstel van mijn tuintafel?

Wanneer je de kleur van je onderstel kiest is het belangrijk dat de stijl bij je tuin en huis past. Als je een industriële en moderne look wil is een metalen onderstel een goede keuze. Er zijn verschillende standaard kleuren waaruit je kan kiezen; mat zwart, wit of donkergrijs. Wanneer je toch net iets anders wil is er de mogelijkheid om zelf een RAL-kleur samen te stellen.

Stuur een mailtje naar info@purewooddesign.be en vraag ons naar de vele mogelijkheden.

Welke stoelen passen bij mijn tuintafel?

Natuurlijk is enkel en alleen de tuintafel niet voldoende om buiten echt te genieten. Een paar stoelen erbij en dan is het plaatje pas compleet. Het kiezen van stoelen bij een houten tafel hangt bij de meeste tafels af van het onderstel van je tafel, maar ook van welke stijl en welke kleur je hebt gekozen.

Houd je van een strakke eenvoudige look? Dan is het belangrijk dat je de kleuren en de stijl van stoelen minimalistisch houdt en in balans met je tafel. Dezelfde kleur en één soort stoel. Heb je liever een speelse look? Dan is het leuk om verschillende soorten stoelen en kleuren te combineren. Het hang dus af van de soort stijl die je gekozen hebt of wil. Wanneer je niet kan kiezen kan je steeds rekenen op ons professioneel advies.

Hoeveel kost een tuintafel?

De kostprijs van een tuintafel bij PURE Wood Design is variabel van het model dat je kiest en van de afmetingen. Je kan al vanaf € 485  een tuintafel aankopen bij ons. Je kiest dan voor 100% Belgische kwaliteit, een 100% op maat gemaakte tafel én je denkt bovendien aan het milieu, want wij geven terug aan de natuur. 

Heb je verder nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts, wij helpen je graag verder met professioneel advies op maat.

Heb je graag nog wat inspiratie? Bekijk dan zeker ook onze blog over onze favoriete tuintafels van het moment of surf naar onze webshop. Hier vind je vele combinaties terug!

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën