Waarom wij zo trots zijn op ons Handmade In Belgium label

Als je ons al een beetje kent, dan weet je al dat we enorm veel waarde hechten aan persoonlijkheid, eerlijkheid en kwaliteit. En dan snap je meteen ook waarom we zo trots zijn op ons Handmade In Belgium label. Dat is een authenticiteitslabel van UNIZO, waarmee de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker worden gezet. Wij vinden het heerlijk om hiermee in de spotlights te kunnen staan, en vertellen je graag hoe het zit. 

Eigenlijk zit het ondernemen bij ons echt in het bloed. Of beter gezegd, in ons hart. Al die jaren geleden zijn we namelijk begonnen vanuit de liefde voor het product, en het gevoel dat zo’n pure houten tafel bij je teweegbrengt. Natuurlijk zijn er bepaalde interieurtrends en stijlen die je overal ziet opduiken, maar de beleving van je interieur, die is echt persoonlijk en dat koop je gewoon niet uit een reeks stockmeubelen.

Authenticiteit, dat creëer je zelf.

Met ons maatwerk geven we onze klanten elke dag het gevoel dat ze zelf hun meubelen hebben gemaakt. En dat is in feite ook zo. Ze kiezen zelf de houtsoorten, de behandeling, kleuren, het onderstel, en de afmetingen. Ga ik voor gebruiksgemak of ruwe materialen? Strak en modern of puur en robuust? Voor een gezellig hoekje of om tijdens al die familiebezoeken iedereen lekker te kunnen verwennen met een uitgebreid diner? Daar denken onze klanten over na. En wij? Wij geven hen persoonlijk advies. Altijd.

De manier waarop je woont en leeft is zo verschillend, en je interieur speelt daar gewoon en hele grote rol in. Net daarom vinden we het zo belangrijk dat de meubelen in je woning helemaal zijn afgestemd op wat jij als persoon belangrijk vindt. Daar spelen wij volledig op in. Onze meubelen zijn volledig handgemaakt, in ons eigen Belgisch atelier. Wij maken alles op maat, en produceren dus enkel wanneer er vraag is. Zo beperken we de afvalberg, en verkleinen we de ecologische voetafdruk. Onze producten reizen namelijk niet de hele wereld rond voor ze bij de juiste persoon terecht komen. 

Pure materialen, uniek design.

Alles in dit proces start bij de selectie van de materialen. In het verleden lag de focus op steigerhout, maar de laatste jaren merken we een enorme groei in populariteit van een aantal andere houtsoorten. Zo is eik helemaal terug van weggeweest, en zie je ook notenhout verschijnen in onze collectie.

Dat is natuurlijk niet alles. Om al die pure grondstoffen met zoveel mogelijk respect te behandelen werken we altijd vanuit een krachtig design, gebaseerd op wat onze doelgroep aantrekt en opkomende trends in de markt. Onze visie is daarin redelijk uitgesproken. En dat is dan weer zichtbaar in de creaties die we de afgelopen jaren hebben verwezenlijkt.

Zo creëerden we tal van stalen onderstellen, allen met een verschillende invalshoek. De ene heel strak en fijn, met een opvallend V-profiel, en de andere dan weer met een gekruist frame. Onze laatste creatie? PURE Concru. In die collectie spelen we met design én materiaal, door het unieke microtopping tafelblad. Nog nooit eerder gemaakt in België, en dus een perfect voorbeeld van onze eigenheid.

pure concru betoncoating

Service tot in je woonkamer

Ons verhaal stopt daar nog niet. Eens we de meubelen volledig hebben afgewerkt is het natuurlijk belangrijk om ze tot bij onze klanten te krijgen. Ook dat doen we zelf. Met ons eigen transport gaan we op pad. We leveren je meubelen tot in de woonkamer, en maken zo het plaatje compleet. Net die levering is zo mooi, omdat je dan van dichtbij kunt zien hoe blij dat je klanten zijn met hun nieuwe pronkstuk. Nadien krijgen we vaak lieve berichtjes opgestuurd, maar die eerste kennismaking met een paar op maat gemaakte, pure meubelen is echt onbeschrijfelijk. Je zou het wel eens liefde op ‘t eerste zicht kunnen noemen.

Dat HIB Label is dus écht de kers op de taart voor PURE Wood Design. Het staat voor authenticiteit,  ambacht en kwaliteit. Onze duurzame, handgemaakte meubelen passen perfect in dat plaatje. Bovendien werken we samen met lokale partners en kiezen we altijd voor sterke merken met een verhaal. Zo slagen we erin om een totaalconcept neer te zetten voor al onze klanten. Puur wonen en doordacht kopen met karakter. En ja hoor, daar zijn we dus écht trots op.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën