Ontdek het PURE Wood Design bos!

Bij PURE Wood Design zijn we heel erg bezig met duurzaamheid en de natuur. Daarom geven wij ook met plezier terug aan de natuur! Hoe we dat doen? Door aan een bos te bouwen!

Natuurpunt Boomplanting

Hoe wij teruggeven aan de natuur

PURE Wood Design zet zijn stempel op ecologie door enkel te werken met duurzame producten en te kiezen voor materialen uit pure kwaliteit. Materialen die de natuur ons schenkt, maar om dit terug te geven aan de natuur creëren we ons eigen stukje natuur.

Voor elke tafel die wordt gekocht, planten wij een boom in ons eigen stukje PURE Wood Design bos. En dat mag je heel letterlijk nemen! Zo dragen wij ons steentje bij aan een groenere, duurzame samenleving. Dat doen we in samenwerking met Natuurpunt, en afgelopen week was het eindelijk zover!

Ons eigen stukje bos

Op 19 november was het eindelijk zover! Natuurpunt plantte maar liefst 7000 bomen en struiken in het Burkel-Torrebos in Maldegem, en daar staan die van ons ook bij. Samen met de steun van andere bedrijven konden we het stuk bos uitbreiden met zo’n 2,5 ha! En daar zijn we best trots op.

Gezien de coronacrisis ons land nog steeds in zijn macht heeft konden we fysiek aanwezig zijn om onze eigen bomen te planten. Jammer, maar de vrijwilligers van Natuurpunt hebben de handen uit de mouwen gestoken om alle planten in de grond te steken en de natuur toch een mooi geschenk te bezorgen. 

Het bos werd aangevuld met zomereik, zoete kers en zwarte els, maar ook sporkehout, hulst, meidoorn en sleedoorn. Dit gaat ongetwijfeld een prachtig bos worden!

Natuurpunt Boomplanting
Natuurpunt Boomplanting

In de media

Dat zoiets niet ongemerkt voorbij kon gaan, zijn we volledig mee eens! En dat deed het gelukkig ook niet. De inspanningen van Natuurpunt, en de steun van PURE Wood Design en acht andere bedrijven werd al snel opgepikt door Het Nieuwsblad, HLN en avs

We moeten toegeven, de aanplanting van 7000 bomen en struiken is dan ook niet niks! 

Ontdek het PURE Wood Design bos

Toch hopen we snel zelf een kijkje te gaan nemen naar onze eigen geplante bomen en struiken, en willen we jullie graag bedanken voor het kopen van een tafel bij PURE Wood Design. 

Wil je zelf het Torrebos gaan ontdekken? Dat kan! Je kan meer informatie vinden op de website van Natuurpunt.

Natuurpunt boomplanting

Bouw mee aan ons Belgisch PURE Wood Design bos

Als je je afvraagt wat we nu gaan doen, dan is gewoon verder bouwen het antwoord! PURE Wood Design blijft zich inzetten voor de natuur, en we blijven een boom schenken per verkochte tafel. Klaar om jouw steentje bij te dragen? Bestel dan snel de tafel van je dromen!

Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën