Home Office I Onze tips verzameld + gratis day planner!

We zeggen het vaak: de eetkamertafel wordt vaker en vaker gebruikt voor véél meer dan enkel eten. Het is de plek waar je samenkomt voor spelletjes, voor gezellige diners met vrienden, voor serieuze gesprekken en leuke herinneringen. Maar ook om je hobby uit te oefenen, om tijd door te brengen met je kinderen of … te werken.

De huidige situatie heeft veel van ons noodgedwongen thuis doen werken. En dat is voor velen van jullie waarschijnlijk niet zo alledaags. Daarom geven we je graag een paar toptips om je home office om te toveren tot een gezellige werkplek waar je echt comfortabel kunt werken. Hier komen ze!

Van tafel tot...

Begin met het kiezen van een geschikte plek voor een home office. Heb je geen aparte ruimte? Dan kan het gerust ook aan de tafel! Maak van je eetkamertafel een multifunctioneel meubel.

home office klant
Interieurfoto van een klant

Gezellig samenwerken.

Zijn de kinderen ook thuis? Zet ze bij aan de tafel! Zo maak je van je eetkamertafel een grote werkplek, een bureau voor jou en eentje voor de kinderen. Je shopt trouwens al onze tafels tijdelijk met 10% korting. Een cadeautje, om jouw tijd thuis iets dragelijker te maken.

No mess, please!

Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt om je werk en privé gescheiden te houden. De hele keukentafel inpalmen is geen probleem, maar ruim ze na je werkdag ook weer netjes op! Net als op kantoor geldt er thuis ook een clean desk policy.

home office klant
Interieurfoto van een klant

Let there be light.

Kies een ruimte die voorzien is van veel daglicht en verlichting. Voldoende licht draagt bij aan je productiviteit, en kan dus niet ontbreken in je home office, net als een aangenaam klimaat en genoeg verluchting.

Als het stoeltje past...

Kies voor een goede stoel om het jezelf comfortabel te maken. Je kiest best eentje met een recht rugleuning, zodat je rug voldoende ondersteunt, en niet te veel belast wordt.

Flower power.

Kleed de ruimte aan met planten, bloemen, en dergelijke. Zo creëer je een huiselijke gezelligheid waardoor je je meer op je gemak zal voelen in de omgeving. Als je de regels van de Feng Shui wil volgen, moet je gaan voor planten met ronde bladeren. Die nemen de negatieve energie van alle elektronica weg. Maar niet vergeten, less is more!

home office klant

Work it, baby!

Thuiswerken kan voor heel wat afleiding zorgen. Je bent al snel bezig met andere huishoudelijke taken te doen. Probeer dit te vermijden door je werkdag écht te starten met een goed ontbijt, een douche, je aan te kleden alsof je echt zou gaan werken, en voldoende pauzes te nemen door bijvoorbeeld even naar buiten te gaan. Sluit je dag ook écht af en ruim je bureau netjes op. Zo heb je niet het gevoel dat je op kantoor leeft en kan je nog gewoon genieten van een rustige avond, met je gezin.

Gratis day planner? Check!

Maak ook thuis, net zoals op kantoor, een goede dag- of weekplanning. Zo ben je minder snel geneigd om van je schema af te wijken en kan je productief verder werken, ook van thuis uit! 

Pure Wood Design helpt je daar graag een handje bij! We hebben speciaal voor jou een handige en stijlvolle day planner gemaakt, om je home office mee op te fleuren en je productiviteit te verhogen. Je download hem hier!

Laten we er samen het beste van maken. Post jouw foto, tag @purewooddesign.be en gebruik de hashtag #puretafelen.

Wij zijn benieuwd hoe jij je home office hebt ingericht!

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën