Help! Hoe onderhoud ik mijn tuintafel?

In de zomer willen we allemaal genieten van het mooie weer op ons terras. Gezellig ontbijten of lunchen aan je tuintafel, of een heerlijke barbecue met vrienden. Maar voor je begint aan de lange zomeravonden mag je niet vergeten dat je tuintafel even een onderhoud nodig heeft. 

Onderhoud, hoe doe ik dat dan? Je tuintafel een grondig onderhoud geven is niet zo moeilijk als je zou denken, maar wél zeer belangrijk. Omdat je tuintafel voortdurend wordt blootgesteld aan vocht, koude en warme temperaturen en andere weersomstandigheden is het belangrijk om je tafel goed te beschermen. Zo voorkom je dat je tuintafel beschadigt raakt, of zelfs gaat verkleuren. Het zorgt er ook voor dat je tuintafel heel wat langer mee gaat!

Hoe onderhoud ik mijn tuintafel?

Bij elke tafel die je bij Pure Wood Design koopt kies je zelf de gewenste behandeling van je tafel. 

Voor tuintafels raden we enkele specifieke producten aan die je tafel nog beter beschermen tegen weer en wind. Daarnaast raden we ook aan de tafel jaarlijks met deze producten te behandelen om de levensduur te garanderen. Verder kan je je tafel proper houden met een zachte handveger of een licht vochtige doek.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger om je tuintafel proper te maken! Die beschadigt de natuurlijke waslaag van het hout waardoor je tafel sneller verslijt. 

Welke producten gebruik ik dan?

Zorg dat je het oppervlak zorgvuldig reinigt, eventueel licht opschuurt en opnieuw behandeld met bijvoorbeeld een kleurloze impregnering of een transparante buitenbeits.

Transparante kleurloze impregnering, Nanoskin Wood

Nanoskin Wood is een transparante kleurloze impregnering, ofwel een water- en vuilafstotend product. Het is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van hout. De formule van het product zorgt voor een optimale en langdurige beschermingen van houten meubelen, die zowel binnen als buiten staan en te maken krijgen met wisselende weersomstandigheden. Het gebruik van het product op je tafel verandert de kleur van het hout niet!

Het is een perfecte coating om groen, zoals algen en mos, te voorkomen. Het product is geschikt voor alle soorten onbehandeld hout, maar ook tuinmeubelen, binnenhuis meubelen, poorten en hekken, houten speeltoestellen, raamstijlen en deuren. Ideaal om je tuintafel, en meer, mee aan te pakken!

De Nanoskin Wood spray is verkrijgbaar in onze webshop.

Hoe gebruik je Nanoskin Wood?

Als je de Nanoskin Wood spray wilt aanbrengen op behandeld hout, moet je dit eerst licht afschuren. Daarna kan je het product eenvoudig op je tafel sprayen en zijn werk laten doen. Je moet je tafeloppervlak niet afvegen na het aanbrengen van de spray.

Het brengt een dun en onzichtbaar laagje aan op het behandelde oppervlak. Dit zal ervoor zorgen dat water en vuil zich veel minder kunnen hechten, waardoor je de tafel minder zal moeten onderhouden en langer kan genieten.

Een halfjaarlijkse behandeling met Nanoskin wood is aangeraden voor je tafel. 

Transparante kleurloze impregnering

Naturel buitenbeits

Buitenbeits is een product dat je houten tafel beschermt tegen regen, kou en zon. Het maakt je tafel weersbestendig en vochtregulerend. Ideaal voor je tuintafel!

Er bestaan twee soorten beits; een naturel beits en een dekkende beits. Met een dekkende beits krijg je een verfeffect. Deze is dan ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met een naturel, of transparante beits blijft de houtstructuur zichtbaar. Deze gebruiken wij doorgaans voor de behandeling van de tafels. 

Hoe gebruik je naturel buitenbeits?

Buitenbeits breng je aan op een schone, ontvette tafel. Je verdunt de beits best met water, om de sterke geur te verminderen en de impregnerende werking te verhogen. 

Persoonlijk advies bij het onderhoud van je tuintafel!

Heb je toch nog twijfels of vragen over hoe je je tuintafel het beste kan onderhouden? Dan staan wij je graag bij met persoonlijk advies! Kom gerust langs in onze conceptstores waar onze experten voor je klaar staan, of neem online contact met ons op!

Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën