Eikenhout: waarom wij en onze klanten resoluut kiezen voor deze houtsoort.

Eikenhout, wat is dat?

Eikenhout is een gekend hardhout dat pure kracht uitstraalt. Je herkent deze houtsoort aan de mooie, fijne houtstructuur en subtiele vlamtekening. De kleuren van het hout variëren van licht- tot donkerbruin. Het is de ideale sterke houtsoort om te verwerken tot tafelblad van een indoor tafel. Eik is namelijk niet zo geschikt voor tuintafels, tenzij deze altijd beschermd staat. Weg van regen, sterke temperatuurwisselingen en andere weersinvloeden. Ook voor indoor tafels is eik een perfecte keuze!

Wij verwerken Europees eikenhout met een ietwat geleefde uitstraling. We schaven en schuren het zorgvuldig om een mooi strak en glad oppervlak te verkrijgen. Nadien wordt dat nog een laatste keer behandeld. Die behandeling kun je zelf kiezen. Zo krijgt het hout de kleur en stijl die jij graag ziet, en is het beschermd voor dagelijks gebruik.

Verschillende behandelingen

En of wij een groot aanbod hebben aan behandelingen! Afhankelijk van de look en het gevoel dat je wenst, kies je in eerste instantie uit twee grote groepen: een matte vernis of een oliebescherming. We leggen ze voor je uit!

Matte vernis

Een matte vernis beschermt je tafelblad en zorgt voor een makkelijk te onderhouden oppervlak. Dat kan met of zonder bijkomende behandeling van een kleurloze impregnering. Die maakt het hout een tintje lichter.

Eik - Matte vernis
Eik - Kleurloze impregnering en matte vernis

Je kan ook kiezen voor een matte vernis met kleur. Dit verandert de kleur van het houten tafelblad lichtjes, maar behoud het makkelijke onderhoud. Doordat de vernissen niet volledig dekkend zijn, blijft de houtstructuur steeds goed zichtbaar. De favorieten van onze klanten? Een matte vernis met een witte en grijze tint. Iets koeler dan de natuurlijke kleur van eikenhout, maar zeker niet minder charmant! 

eik matte vernis wit
Eik - Matte vernis wit
eik matte vernis grijs
Eik - Matte vernis grijs

Oliebehandeling

Naast die matte vernis kan je ook kiezen voor een oliebehandeling. Dit geeft je tafelblad een heel mooi natuurlijk en mat effect. Je kiest uit verschillende kleuren olie, waardoor het hout varieert van een lichte natuurlijke kleur, tot een donkere diepe kleur. 

Als je ervoor kiest je tafelblad te behandelen met een olie, moet je deze iets regelmatiger onderhouden om een blijvende bescherming te garanderen. Hiervoor raden we je aan een onderhoudszeep te gebruiken. De zeep heeft voedende eigenschappen die de poriën in het hout dichten en zo beschermen tegen vuil en vloeistoffen. 

eik olie naturel
Eik - Olie naturel
Eik - Olie white
Eik - Olie grey
eik olie walnut
Eik - Olie walnut
eik olie brazil brown
Eik - Olie brazil brown
Eik - Olie black

De favorieten eikenhouten tafels van onze klanten

Bij Pure Wood Design zijn we verliefd op eikenhout. Dat wist je vast al. Ook voor onze klanten is dat zo. Daarom hebben we in de afgelopen jaren ons gamma eikenhouten tafels enorm uitgebreid! Bovendien kiezen we steevast voor topkwaliteit, waardoor jij altijd zeker bent van het beste, eerlijke en gecertificeerde hout. Benieuwd welke tafels écht goed scoren? We tonen je de favorieten van het moment!

Alesund eiken tafel met stalen frame

Deze stoere en stevige eiken tafel, met stalen frame is een echte eyecatcher in je huis. Het blad is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig eikenhout van ongeveer 2 cm dik. Het onderstel is gepoedercoat en bestaat uit één geheel. De behandeling van het hout en de kleur van het onderstel, alsook de afmetingen van de tafel bepaal je zelf. Ontdek de tafel hier.

Alesund eikenhouten tafel
tafel Alesund eikenhout zonder middenlegger

Hosdalen ronde eikenhouten tafel met stalen frame

De strakke en ronde eettafel in eikenhout is verkrijgbaar met een tafelblad uit dun of dik eikenhout. Het dunne eikenhout, ongeveer 2 cm dik, zorgt dat de tafel, samen met het elegante frame, een verfijnd geheel vormt. Het dikke eikenhouten tafelblad, ongeveer 3,2 cm dik, vormt dan weer een contrast met het elegante frame. De behandeling van het hout en de kleur van het onderstel, alsook de afmetingen van de tafel bepaal je zelf. Ontdek de tafel hier.

ronde eikenhouten tafel
ronde eikenhouten tafel
ronde eikenhouten tafel

Ekberg eikenhouten tafel met onderstel met schuine poten

Het Ekberg model is een stoer, maar toch verfijnd tafel type. Het tafelblad is gemaakt van fraai kwalitatief eikenhout en is ongeveer 2 cm dik. Het stalen onderstel heeft een mooie gedraaide poot, wat het geheel een tikkeltje speelser maakt. De behandeling van het hout en de kleur van het onderstel, alsook de afmetingen van de tafel bepaal je zelf. Ontdek de tafel hier.

eikenhouten ekberg tafel
ekberg eikenhouten tafel
ekberg eiken tafel

Gedaan met keuzestress!

Mascha van Pure Wood Design legt de verschillende behandelingen even kort uit!

Zoveel mooie tafels, zoveel mogelijke behandelingen en kleuren. We begrijpen dat je daar keuzestress van krijgt, maar bij Pure Wood Design helpen we je daar graag mee! Hoe? Met kleurstalen!

Je kan via onze webshop eenvoudig kleurstalen bestellen van eikenhout in de kleuren of behandelingen waar je over twijfelt, of die je eens in het echt wil bekijken. Je kiest maximaal 3 stalen in één keer, en wanneer je bij Pure Wood Design een meubel koopt krijg je het bedrag in retour.

Om het je nog makkelijker te maken hebben we een stalenpakket samengesteld met de meest gekozen kleuren en behandelingen. In het pakket zitten de 3 favoriete eikenhouten houtbehandelingen, natuur olie, matte vernis, matte vernis met extra kleurloze impregnering en 2 kleurstalen van de poedercoating, zwart en wit, voor de stalen frames. Dit pakket is maar tijdelijk verkrijgbaar. 

Handig toch? Je mag natuurlijk niet vergeten dat hout een levend product is en dat de kleuren en structuren van de kleurstalen kunnen afwijken van het uiteindelijke product.

Als je toch nog met vragen zit over welke tafel, behandeling en afwerking in jouw interieur past, adviseren we je graag! Ons team van experten staat (online) voor je klaar met een antwoord op al je vragen.

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën