Een lentefris huis volgens de trends: zo doe je dat!

De lente staat voor de deur, en nu we allemaal wat meer thuis zijn willen we meer dan ooit een happy home creëren en de lente verwelkomen. En daar willen we je graag bij helpen, met enkele tips & tricks om je eetkamer op te fleuren tot een lentefris huis! 

De eetkamer is de plek die vaak wordt vergeten bij een lente make-over, maar vergis je niet! Dit is absoluut geen onbelangrijke plaats. Integendeel: het grootste deel van de dag breng je door in je eetkamer, om te koken, te eten, en misschien nu zelfs om te werken of om samen met de kinderen huiswerk te maken. Ready? Let’s go!

Tip 1: een to-do lijstje

Voor je aan je grote lente make-over begint stel je eerst een efficiënt en realistisch to-do lijstje op. Zet je even neer met een kopje koffie en schrijf op wat je graag onder handen wil nemen. Vraag jezelf af wat van jouw huis een happy home maakt, en dan kan je starten. 

Let op dat de dingen die je opschrijft wel écht haalbaar zijn, qua tijd en budget, zodat je een lijstje hebt dat je volledig kan afwerken.

Bonus tip: maak iets moois van je lijstje! Gebruik onze gratis daily planner.

Tip 2: taak per taak, en kamer per kamer

Als je alles hebt opgeschreven kan je beginnen aan het échte werk. Maar, pak niet te veel ineens aan! Zorg dat je taak per taak, en kamer per kamer werkt. Zo ga je niet alles door elkaar doen en kan je elk puntje op je lijst tot in detail afwerken.

Begin met een lenteschoonmaak! Een proper en lentefris huis is de perfecte basis om je interieur een makeover te geven. Gooi, zoals Marie Kondō (dé opruimgoeroe, bekend van Netflix) zou doen, alles weg wat je niet meer nodig hebt of niet meer gelukkig maakt. Geen makkelijke opdracht, maar oh zo rustgevend eens je er helemaal door bent.

Tip 3: frisse kleuren

De lente draait helemaal rond frisse kleuren – denk maar aan geel, lichtblauw, mintgroen, roze, lila – die je gelukkig maken. Het is dan ook vanzelfsprekend dat je die kleuren in huis moet halen om je interieur écht lentefris te maken, en dat kan al met een paar goedgekozen accessoires!

Maar voor je je winkelmandje begint te vullen, moet je eerst weten welke kleuren in je interieur en bij je persoonlijkheid passen. Hiervoor stel je best een moodboard op, en daar helpen we je graag bij! Je kan gratis online advies over het inrichten van je eetkamer vragen. Dan stellen we, op basis van een aantal vragen en een kort gesprek, een moodboard voor je op, met stijladvies over kleuren, materialen en accessoires. Zo creëer je een eetkamer die 100% bij je past en kan je beginnen met shoppen!

Tip 4: accessoires vervangen

Begin met alle donkere kleuren en warme stoffen uit je interieur te halen. Bordeaux, kaki, diep blauw of oker zijn winterkleuren, en passen dus niet helemaal in je lente interieur.

Vertrek vanuit de basiskleur van je interieur, en vul van daaruit verder aan met kleuren, zoals zachte pasteltinten en vrolijke prints. Je hoeft zeker geen heel nieuw interieur aan te schaffen! Met enkele accessoires – zoals kaarsen, vazen, tapijten, kussen – kom je al heel ver. Het belangrijkst in je eetkamer? Dat is je eetkamertafel. Als centerpiece van de ruimte match je alles aan dit pronkstuk. Heb je een houten tafel? In dat geval heb je al een prima natuurlijke basis waar je echt alle kanten mee uit kan!

Je kan die eenvoudig oppimpen met een fleurig vloerkleed, een fel gekleurde vaas vol bloemen, en kleurrijke kussens op de stoelen. Ook leuke placemats en speelse mokjes zijn een topidee!

Tip 5: haal de natuur naar binnen

Geen lente zonder verse bloemen, en die moeten natuurlijk in een gepaste vaas! Kies eens voor een gekleurde vaas voor de extra colorboost in je eetkamer. Instant happiness verzekerd!

Shop onze favorieten!

HK Living – Tapijt Katoen, Berber
HK Living – Tapijt Katoen, Berber
Villa Collection Denmark, Potonderzetter Cactus
Villa Collection Denmark - Potonderzetter Cactus
hkliving 70 mok
HK Living – 70’s mok
HAY – Dot Cushion
HAY – Dot Cushion
Urban Nature Culture, Vaas recycled glass round sycamore
Urban Nature Culture - Vaas recycled glass round sycamore
HK Living - Speckled Clay Vaas, hoekig
HK Living – Speckled Clay Vaas, hoekig
OYOY Placemat - Terrazzo
OYOY - Placemat Terrazzo
Urban Nature Culture, Vaas recycled glass pink
Urban Nature Culture, Vaas recycled glass pink
Liv Interior – Rond kussen, Velvet Ecru (40cm)
Liv Interior – Rond kussen, Velvet Ecru (40cm)

Interieuradvies op maat

Wil jij ook persoonlijk advies voor je eetkamer? Onze specialisten staan voor je klaar om samen met jou de eetkamer van je dromen te creëren.
Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën