Een extra feestelijke kersttafel!

It’s almost the most wonderful time of the year! Binnen enkele dagen is het kerst. Die vieren we dit jaar gezellig en knus thuis met ons gezin, maar dat wil niet zeggen dat de kersttafel niet éxtra feestelijk mag zijn! 

Wij hebben onze tafel al eens gedekt, en delen graag onze tips & tricks zodat ook jouw tafel extra feestelijk gedekt is met kerst!

Kersttafel

HK Living all the way

Het keramieken servies van HK Living is niet meer weg te denken uit onze collectie woonaccessoires. Keer op keer komt het Nederlandse merk met prachtige stuks, van borden en kommen tot de mooiste tassen en kopjes. 

Deze kerst kozen we voor de groene borden uit de nieuwste ‘gradient’ collectie. De borden zijn verkrijgbaar in twee formaten, een diner- en dessert bord, waardoor je – zoals wij deden – verschillende lagen kan creëren bij het dekken van je tafel. Daarnaast zijn ze handgemaakt en dus is elk stuk uniek, wat het nog mooier maakt!

HK Living Gradient Green
HK Living Gradient Green Bord

Naast de borden, kozen we ook voor kommetjes van HK Living uit de 70’s collectie om de tafel mee te dekken. De prachtige retro kommetjes in ‘Moon’ passen perfect bij de borden en de rest van de tafeldecoratie! Het leuke hieraan is dat er ook bijpassende mokken en kopjes van te verkrijgen zijn.

HK Living 70's schaalt Moon

Time to decorate!

Het servies is de basis van je tafel, maar de aanvullende decoratie kan niet ontbreken! En daar hoort ongetwijfeld een placemat bij. Iets wat in vele huishoudens dagelijks wordt gebruikt, maar omdat het voor kerst net iets feestelijker mag kozen we voor de jute placemats van Urban Nature Culture. Het jute zorgt voor extra warmte en gezelligheid, maar toch in neutrale kleuren.

De glazen van Urban Nature Culture kregen een geheel andere functie op onze kersttafel. We toverde ze namelijk om tot theelichthouders! Door hun unieke vormen zorgen ze voor een perfecte imperfectie als decoratiestuk.

Urban Nature Culture Glas
Jute placemat Urban Nature Culture

Omdat er nooit teveel kaarsen op een kersttafel kunnen staan kozen we er ook voor om de kaarsen van Original Home in combinatie met de kandelaars van ONSHUS te gebruiken! De zachte, neutrale tinten van beide accessoires maken het geheel niet te druk, maar zorgen net voor een perfecte aanvulling!

De kers op de taart

Wat kan er nog absoluut niet ontbreken bij tafeldecoratie? Juist ja, bloemen, met een kerst touch in dit geval! En geen enkele vaas is beter om dit te presenteren dan de hoekige HK Living Speckled clay vaas. De neutrale kleur zorgt ervoor dat de kleuren van je bloemen nog beter uitkomt! 

HK Living Speckled Clay
HK Living Speckled Clay Vaas

Om de tafel nog extra aan te kleden hebben we de zwarte broodplank van HK Living als onderlegger van de vaas. Dit geeft een extra dimensie en breekt het kleurenpallet van de tafel.

Zwarte broodplank HK Living

Al deze accessoires, en nog veel meer, zijn verkrijgbaar in onze conceptstores en op de webshop!

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën