Dit is de kleur van het jaar 2021!

De kleur van het jaar wordt elk jaar bepaald door kleurspecialisten en een team van internationale top design experts op basis van de nieuwste wereldwijde trends die een impact hebben op ons leven. Die zaken worden vertaald in één uitverkoren kleur die de stemming van het moment weerspiegelt. Kortom een tint die een impact na laat op interieurs over heel de wereld.

Wat er dit jaar is uitgekomen? Dat we allemaal aan het herevalueren zijn wat we echt belangrijk vinden in het leven, en dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de coronacrisis. We maken de balans op van het afgelopen jaar en zoeken een nieuwe positieve manier om opnieuw te vertrouwen in onszelf, samen te werken, en te plannen voor de toekomst. 

Flexa kleur van het jaar

De Flexa kleur van het jaar 2021 kennen we al, ‘Brave Ground’ is een warme, natuurlijke maar neutrale kleur die zorgt voor balans in elke kamer.

Het is een kleur die perfect is voor mensen die het leuk vinden om hun interieur regelmatig te veranderen. Het is een ideale basis voor je muren. De neutrale bruine tint valt goed te combineren en zorgt ervoor dat andere kleuren in huis nog sterker naar voren komen.

Onze favoriete combinaties? Met andere bruintinten, rode en roze, gele of zelfs blauwe en groene tinten!

In combinatie met andere bruintinten

Brave Ground gecombineerd met andere bruintinten creëert een ontspannen sfeer in je eetkamer. Het is de ideale basis voor je interieur, en een zachte achtergrond voor de rest van je interieur.

Flexa kleur 2021

In combinatie met rode en roze tinten

Wil je het graag wat feller? Ga dan voor de combinatie Brave Ground met felle rode en roze tinten! De kleuren vormen een prachtig geheel bij moderne meubels en lichte houtsoorten. 

Flexa kleur 2021

In combinatie met gele tinten

Voor een warme en verwelkomende sfeer combineer je Brave Ground met gele en aardetinten. Een prachtige combinatie die helemaal matcht met rijke materialen zoals koper, marmer en fluweel!

Flexa kleur 2021

In combinatie met blauwe en groene tinten

Met deze combinatie haal je de natuur in huis! Verschillende tinten blauw en groen in combinatie met Brave Ground passen perfect bij natuurlijk hout, keramiek en uiteraard véél planten.

Flexa kleur 2021

Pantone kleur van het jaar

Naast de Flexa kleur van het jaar komt ook Pantone met zijn kleur van het jaar, of in dit geval kleuren. Pantone ging voor een combinatie van sprankelend en sober, en verkoos ‘Illuminating Yellow’ en ‘Ultimate Grey’ als kleuren van het jaar 2021.

Zelf omschrijft Pantone de combinatie als warm en optimistisch. Net wat we nodig hadden na een jaar vol crisis! Het zijn twee onafhankelijke kleuren die ons laten zien hoe verschillende elementen samenkomen om elkaar te ondersteunen. De perfecte samensmelting van twee kleuren die staan voor kracht en positiviteit!

Waarom ze deze kleuren hebben gekozen? Ze zouden ons inzicht geven, innovatie en intuïtie, respect voor wijsheid, ervaring en intelligentie, inspireren en ons vooruit duwen naar nieuwe manier van denken (ofwel het nieuwe normaal van nu).

Pantone kleur 2021

De kleuren in je interieur

De Pantone kleuren van 2021 zijn een sterke combinatie die ook mooi past in ieders interieur! ‘Ultimate Grey’ is de ideale basis voor de muren, of grote oppervlakken zoals meubels. Een touch van ‘Illuminating Yellow’ met accessoires en kleine details maken het geheel een pak frisser en speelser. Een ideale kleur voor de lente en zomer als je het ons vraagt!

In combinatie met?

Omdat Pantone al koos voor twee heel tegenovergestelde kleuren wordt het combineren kinderspel! Om het geheel strak te houden kan je gaan combineren met wit en zwart. Met deze combinatie blijft het gele de hoofdkleur van je interieur.

Liever iets speelser? Combineer dan met andere felle kleuren! Accessoires in roze, rode, groene en blauwe tinten sluiten perfect aan bij het felgele en fleuren je interieur meteen op. Daarnaast zijn ook planten een perfect match!

Heb je vragen over je interieur?
Onze experten helpen je graag verder met interieuradvies op maat! 

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën