Custom made: ontwerp je eigen tafel!

We zijn er ons van bewust dat iedereen uniek is. Hoewel we allemaal wel van trends en  een bepaalde sfeer houden merken we elke dag opnieuw dat niemand dezelfde stijl en smaak heeft. Zeker niet als het aankomt op interieur. Net daarom is het bij Pure Wood Design mogelijk om je eigen tafel te ontwerpen! Een custom made meubel, helemaal op maat van jouw eetkamer en persoonlijkheid. Wij vertellen je hoe het werkt!

Het pronkstuk in je woning

“Een tafel is toch maar een tafel?” Dat zou je misschien denken, maar niets is minder waar. Je tafel is hét pronkstuk in je eetkamer, en het is dus niet onbelangrijk dat ze in je interieur en bij jezelf past. Want aan je tafel beleef je heel wat mooie momenten. Verjaardagen, gezellige diners met vrienden en familie, spelletjesavonden … 

Een tafel op maat helpt je om nog meer van die #puretafelen momenten te genieten. Daarom maken wij onze meubelen helemaal volgens jouw wensen.

Tafel op maat

Mix & match!

Klaar voor jouw uniek stuk? Om de tafel van je dromen te creëren kan je kiezen uit verschillende materialen, afwerkingen en uiteraard ook de afmetingen! Zo krijg je een tafel die helemaal op jouw maat is en 100% uniek

Stap 1: Het tafelblad

Om te beginnen kies je het materiaal van je tafelblad. Heel wat mogelijkheden in onze collectie! Kies je voor steigerhout, eikenhout of PURE Concru? Ze hebben elk hun eigen charme en karaktereigenschappen. Zo geeft steigerhout een ruwe, stoere uitstraling aan je tafel, terwijl eikenhout meer warmte uitstraalt door zijn donkerdere kleur. PURE Concru daarentegen geeft je eettafel een industriële look.

Steigerhout stalen
Eikenhout stalen
PURE Concru stalen

Naast die all-time favorieten hebben we ook een paar uitblinkers. De ‘speciallekes’ die je interieur net dat ietsje meer power geven. Zo is warm notenhout een optie, maar kies je bijvoorbeeld ook voor super karaktervol sloophout of chipwood. Wedden dat je gasten zullen opkijken? 

holmegaard notenhout
holmegaard notenhout

Naast het materiaal van je tafelblad, kan je ook de  specifieke behandeling ervan kiezen. Bij steigerhout en eikenhout kies je uit een matte vernis, kleurloze impregnering of een olie behandeling is verschillende kleuren. Voor een PURE Concru tafelblad kies je uit vier verschillende standaard kleuren betoncoating. Het mooie aan dit type blad is dat je in principe eindeloos veel mogelijkheden hebt. Doordat we zelf voor 

PURE Concru betoncoating kleur
PURE Concru betoncoating kleur
PURE Concru betoncoating kleur
PURE Concru betoncoating kleur

Stap 2: De poten of het frame van je tafel

Als je het materiaal en de behandeling van je tafelblad hebt gekozen, is het tijd om het onderstel van je tafel te bepalen. Hiervoor kan je kiezen tussen een stalen frame of een massief eikenhouten onderstel. Rechte poten, schuine poten, een gekruist frame of zelfs gedraaide poten, het kan allemaal! Ook voor het onderstel kan je kiezen uit heel wat verschillende kleuren, in mat of glanzend.

Wist je trouwens dat wij heel wat tips hebben verzameld in een paar handige video’s? In een van onze video’s bespreken we welk stalen frame het best past bij jouw vloer. Checken maar! 

Stap 3: De afmetingen van je tafel

Als laatste kan je natuurlijk ook de afmeting van je tafel kiezen. Alle tafels kunnen in een kleiner, of groter formaat worden gemaakt. De standaardafmeting van de tafels is 240 cm op 90 cm. Dit is eveneens de meest gekozen afmeting voor een eetkamer tafel. Het geeft je voldoende plaats voor 6 tot 8 personen aan te zetten, of om een deeltje van de tafel als bureau of speelparadijs te gebruiken.

De mogelijkheden zijn echter eindeloos! Liever klein maar fijn, rond, ovaal of vierkant? Ook dat kan. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat niet elk frame voor elke afmeting gepast is. We zullen dus samen moeten bekijken hoe jouw droommeubelstuk er ook praktisch het beste uitziet. 

Tafel op maat
Tafel op maat

Een tafel helemaal op jouw maat

In onze conceptstores in Diest en Merelbeke kan je de eindeloze mogelijkheden van een tafel op maat komen ontdekken! Onze interieur specialisten staat er voor je klaar om de tafel van jouw dromen te ontwerpen. 

Maak een afspraak via info@purewooddesign.be . Stuur al je verzamelde informatie gerust mee en vertel ons wat jij in gedachten hebt, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de afspraak.

Liever online advies? Dat kan ook! Vraag je online adviesgesprek aan via onze website om samen met onze experten aan de slag te gaan.

Onze experten komen ook langs bij jou thuis! Een interieuradvies op maat bij jou thuis boek je via onze website. Tot binnenkort!

Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën