Buitenkijken bij… Petra van Broekhoven

De zon heeft ons weer verwelkomd! We kunnen opnieuw genieten van het fijne buitenleven. Wat kijken we uit naar zomerse tuinfeestjes, barbecues en heerlijke relaxmomenten met familie en vrienden.

Volop genieten doet ook Petra van Broekhoven uit Balen. We laten je graag meekijken in haar prachtige tuin, uiteraard voorzien van een persoonlijke en handgemaakte PURE Wood Design tafel.  

De 37-jarige Petra is gelukkig getrouwd en mama van 2 kinderen van 2 en 5 jaar. De tuin van Petra en haar gezin is een heerlijke plek om te vertoeven. De tuin is een vertaling van de landelijke sfeer van haar vrijstaande woning die ze 9 jaar geleden bouwden. 

“Als de rush van de dag voorbij is en de kinderen in bed liggen, genieten wij van een glaasje aan onze PURE Wood Design tafel. Dat voelt hemels.”

Landelijk en kindvriendelijk

“Ons huis is gebouwd in een landelijke sfeer, waar ik enorm van houd. Deze sfeer wilden we graag doortrekken naar onze tuin. Belangrijk hierbij is dat onze kinderen volop kunnen rennen, spelen en ravotten. Het is zo fijn dat onze tuinarchitect hier rekening mee heeft gehouden. De kinderen kunnen heerlijk spelen in de ruime zandbak. En ze kunnen zelfs bessen plukken van de struiken in onze tuin¨.  

Gedurende het hele buitenseizoen staat er in onze tuin altijd wel iets in bloei. Onze hagen die bladhoudend zijn, zorgen voor de nodige privacy – al moeten deze de volgende jaren nog flink groeien.. Ook is er een hoekje met allerlei soorten planten waar eetbare bessen ed aan groeien (rabarberplant, blauwe bessen, frambozen, aardbeien,…).

We behielden ook nog wel een grote graspartij omdat dit toch een zekere rust met zich meebrengt. De kippen zitten een beetje verstopt achter een haag omdat hun territorium meestal niet zo “mooi” is.

 

¨Het is een grote luxe dat we konden kiezen voor de aanleg van een zwembad. Uiteraard voorzien van voldoende schaduwrijke plekken en een poolhouse (in aanbouw). Ik ben geen echte zonneklopper en kan hier dan ook volop genieten. Voor de kinderen is het ook heerlijk tijdens de warme zomermaanden. Volgende maand werken ze ons poolhouse verder af – er wordt nog een stuk bij aangebouwd dat aan 2 zijdes open zal zijn. Can’t wait…¨

"Thuis maakt het niet uit of je haar in de plooi ligt"

De tuin is een echt thuis geworden. Petra kan dan ook niet wachten tot het zonnige weer volop doorbreekt. ¨Hier voelen we ons goed. We genieten volop en het maakt niet uit of je haar in de plooi ligt. Dat is wat voor mij het een fijne plek maakt voor mij en mijn gezin.¨

Mijn puur tafelen moment

¨Op dit moment kan de tuin nog wat mooi meubilair en aankleding gebruiken. Maar we hebben ons eerst gericht op de inrichting, beplanting en het poolhouse. Onze tuintafel van PURE Wood Design en de design tuinstoelen van Houe (ook via PURE Wood Design) waren er al vrij snel. De buren gaven ons de tip om ons te laten adviseren door PURE Wood Design en hier hebben we dan ook een fijne combinatie gevonden. De tafel is extra lang en de stoelen zitten heerlijk. We kunnen er met de hele familie genieten van lekker eten en van elkaar! Het is op dit moment de favoriete plek van iedereen!¨

Favoriete interieurmerken van Petra

Petra is groot fan van het Nederlandse merk HK Living. Ze hebben veel verschillende producten in vele stijlen. Dat maakt het zo leuk. Daarnaast is het merk betaalbaar en dat is als jong gezin niet onbelangrijk. HK Living heeft naast een hele uitgebreide indoor collectie ook fijne tuinaccessoires. Ook favoriet zijn Pomax en Zusss, beide interieurmerken met sfeervolle woonaccessoires. En natuurlijk schaart ze de tuinmeubelen van PURE Wood Design en het poolhouse van ‘t Landhuys ook onder haar favorieten 😉 

Petra's tuintip

“Doe alles direct goed. Dat is echt een aanrader, zeker voor je tuin waarin alles bestand moet zijn tegen weer en wind. Beter kies je niet voor voorlopige constructies. Het is ook anders dan binnen in je huis waar je veel vaker bent. In de tuin ben je enkele maanden per jaar en dan kies je beter voor stevige en kwalitatieve materialen. Investeer ook in je meubels zodat je er jarenlang van kunt genieten. Zo kozen wij direct voor de tuintafel en stoelen van PURE Wood Design. 

Probeer een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren. Een tuin is om in te genieten en niet enkel om in te moeten werken. Zo legden wij bijvoorbeeld ook een sproei-installatie aan. Zo moeten we niet rondzeulen met tuinslangen en sproeiers… Ook hebben we een tuin aangelegd die met ons kan meegroeien. Zo kan de plaats waar de zandbak nu staat later perfect opgevuld worden met een plantenpartij¨. 

 

Tags: