Binnenkijken bij Interior with Cats: Minimalistisch modern met een stoere touch

De kans is groot dat je deze Instagram feed al meerdere malen bewonderd hebt. Minimalistisch zwart en wit als focuskleuren, levendige planten en de meest schattige viervoeters die je ooit zult tegenkomen. Jep, we hebben het over Interior with Cats

De 29-jarige Rachel Verslegers gaf ons een inkijk in haar prachtige rijhuis in de stad. Na een volledige renovatie trok ze in oktober 2018 in met haar partner Steven én haar pluizenbollen Kosmo en Piña. Daar mogen wij lekker van mee genieten. Zit je goed? Tijd voor een bom vol inspiratie! 

rachel interior with cats
interior with cats instagram

“Na een volledige renovatie die we samen met mijn schoonvader hebben uitgevoerd, kunnen we wel zeggen dat ons rijhuis een echt pareltje is geworden!”, vertelt Rachel ons. “Vrienden en familie zijn steeds verrast over de grote ruimtes die zich achter onze voorgevel bevinden.” Het koppel ging voor grote, open ruimtes met véél lichtinval. 

Die indeling bedachten ze volledig zelf. Daarbij hebben Rachel en Steven de nodige expertise van een architect en andere aannemers aangeworven om de juiste beslissingen te nemen op ‘t vlak van draagkracht en structurele verstevigingen. Duurzaamheid en milieubewuste keuzes stonden centraal belangrijk doorheen dit proces.

Minimalistisch en veel groen: milieubewust wonen

In hun modern minimalistisch interieur vind je vooral veel eenheid. Het valt meteen op dat zwart en wit de basis vormen doorheen de verschillende ruimtes van de woning. Die basis wordt aangevuld met karaktervolle en speelse elementen én heel veel groenigheid. In totaal vertoeven er zo’n 50 planten in dit mooie huis. Dat is niet vreemd, als je weet dat het koppel heel graag in de natuur vertoeft. 

Bovendien proberen Rachel en Steven zoveel mogelijk milieubewuste keuzes te maken, zowel in gebruik van duurzame en recycleerbare materialen als in het dagelijks leven.  “Ikzelf ben ook vegetariër”, zegt Rachel, “en mijn vriend valt onbewust onder de term flexitariër. Hij is de kok in huis en is dus graag bezig in de keuken.” 

Zo geniet het koppel van de kleine dingen in ‘t leven. Humor is enorm belangrijk. Ook dat kom je tegen in ons interieur door kleine, maar opvallende quotes doorheen het huis.    

Een duurzame tafel voor veel gezellige momenten

Het is geen wonder dat het koppel enorm geniet van hun huis. Een oase van rust en gezelligheid, waar gewerkt, gevierd en geleefd mag worden, maar waar je ook jezelf ook even kan terugtrekken om even lekker te ontspannen. Er is voor ieder wat wils.

“Thuis betekent voor ons thuiskomen in een oase van rust en gezelligheid. Een plaats waar zeker gewerkt, gevierd en geleefd mag worden.” 

En haar PURE Wood Design tafel? Dat is onze topfavoriet: de steigerhouten Brandal. Een eenvoudig maar krachtig vormgegeven tafel met stalen frame. Ze combineerde de tafel met een bijpassende bank, en een speelse combinatie van verschillende stoelen, in velvet en staal. 

“Aan deze tafel hebben we al veel gezellige momenten beleefd. Onze favoriete momenten zijn de momenten met vrienden en familie, enkele lekkere versnaperingen en leuke gezelschapsspellen. Zo’n avonden zijn er al veel gepasseerd en zullen er in de toekomst zeker nog komen!”

binnenkijken pure wood
Zuiver OMG Leder - €169
hk living metalen draadstoel
HK Living Metalen Draadstoel - €169
hk living schapenvacht
HK Living Schapenvacht - €149
hk living speckled vaas
HK Living Speckled Vaas - €39,95

Wegdromen en volledig tot rust komen in de badkamer

Rachel haar favoriete plek in huis? Dat moet wel de badkamer zijn. De eenvoud brengt haar tot rust. Dat, en de combinatie met een warm bad, een goed boek … Het is een plek om even weg te dromen en volledig tot rust te komen. Ook Kosmo zie je hier regelmatig ronddartelen.

Wist je trouwens dat je online stalen kunt bestellen van onze steigerhouten tafels? Kies je favoriete afwerkingen en test ze uit bij je thuis. Een staal kost €10 per stuk. Bij aankoop van je PURE Wood Design meubel krijg je het bedrag volledig teruggestort!

Handmade, gepimpt of exclusief

Om het geheel af te maken met woonaccessoires kiest Rachel niet steevast voor het ene of het andere merk, maar houdt ze net van variatie. Alles dat past binnen hun eigen levensstijl. Dat gaat van merken als HK Living en HAY naar budgetmerken en zelfs gepimpte tweedehands vondsten of zelfgemaakte eyecatchers. Zie je die leuke zwarte kommetjes op het aanrecht? Handmade! 

In de badkamer koos het koppel voor duurzame en functionele producten. “De tandenborstels van ‘Nordics Oral Care’ zijn niet alleen  milieuvriendelijk, maar passen ook nog eens goed in je interieur!” Vindt Rachel niet meteen precies wat ze zoekt? Dan gaat ze op zoek naar leveranciers die exact maken waar zij van droomt. In de hal boven vind je een IXXI terug van de twee katten. Deze heeft ze laten tekenen door iemand waarmee ze in contact was gekomen op Instagram. Of wat dacht je van die unieke touwlamp? Helemaal op maat gemaakt door ‘Taatmaakt’.  

vtwonen memobord
Vtwonen Zwart Memobord - €29,95
Handles and More Handdoekring - €14,95
Earthware Metalen Schaal - €23,95
OYOY Pannenonderzetter - €20,00

Geïnspireerd? Rachel geeft je nog en paar van haar beste interieur-tips mee. De eerste heeft alles te maken met skills. Door jezelf te verrijken met creatieve workshops leer je heel wat nieuwe technieken om zelf aan de slag te gaan. Zo creëer je nog meer persoonlijkheid in je interieur. Rachel is een grote fan van Atelier Steengoed, waar je een groot aanbod hebt van toffe workshops, en Greenhouse Styling Bar. Om de prachtige natuur met een eigen twist in huis te halen. 

Ze vertelt ons ook dat je niet bang moet zijn om je huis te laten groeien tot een thuis. Niet alles hoeft onmiddellijk perfect in orde te zijn. Door eerst in je huis te wonen ervaar je al heel snel waar je nood aan hebt of wat overbodig is in bepaalde ruimtes. Zo vermijd je een overdaad aan spullen en creëer je een rustgevend geheel dat écht is afgestemd op jouw persoonlijkheid en levensstijl. Een proces waar ook Rachel en Steven nog steeds mee bezig zijn. En de katten? Die vinden het helemaal prima! 

brandal cats binnenkijken

Je kan Rachel volgen op haar Instagram account @interior_with_cats voor nog meer inspiratie, prachtige foto’s en schattige katten!

Mogen we ook eens binnenkijken in jouw Pure Wood interieur? Geef ons een seintje. We vertellen héél graag jouw verhaal. 

Tags: