Posted on Leave a comment

Aan tafel! Het pronkstuk in je woning.

Hét meubelstuk dat iedereen in huis heeft? Een eetkamertafel. Er is een groot verschil tussen ergens wonen en ergens ‘thuis zijn’. Dat is een gevoel. Een paar items in je woning creëren dat gevoel. Eentje daarvan is zo’n eettafel.

Het pronkstuk in je woning

Niet zomaar een tafel, maar een échte familie-tafel. Dat klinkt eenvoudig: een paar poten, een blad en voila! Toch is het meer dan dat. Een eetkamertafel verandert de ruimte in het hart van je huis. Het is hier waar je mooie momenten viert, gesprekken voert, lacht, speelt en eet. Je denkt dus maar beter twee keer na over de aanschaf van dit meubelstuk.

tafel steigerhout pronkstuk

Mét karakter

Jouw tafel draagt dus heel wat betekenis met zich mee. Dat weten we bij PURE Wood Design maar al te goed. Daarom houden we bij de keuze van onze materialen en vormen altijd rekening met jouw karakter. Stoere, dikke eikenhouten bladen, fijn notenhout of geleefd steigerhout: wij hebben het allemaal in huis.

pronkstuk tafel steigerhout

Posted on Leave a comment

Scandinavisch wonen: meer dan je denkt

scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen staat voor eenvoud, minimalisme, functionaliteit en vooral natuurlijke materialen en lichte kleuren. Less is more. Genieten van de kleine dingen. En laat het nu net dát zijn wat we bij PURE Wood Design verkopen. Onze collectie meubelen en Scandinavische woonaccessoires zijn geselecteerd met oog voor detail, op basis van drie kerncomponenten. Lees mee!

Minimale druk

Heb jij een Scandinavisch interieur? Dan straalt je woning rust uit. Met lichte, natuurlijke kleuren en open ruimtes. Ook duurzaamheid en design zijn geen vreemden voor jou. Je besteedt veel aandacht besteed aan de details van je meubels, die met de hand worden gemaakt.

scandinavisch wonen stijl

Maximaal comfort

Design is belangrijk, zolang het niet afdoet aan de functionaliteit. Alle materialen zijn duurzaam en gebruiksvriendelijk. Daarnaast houd je de ruimtes zo open mogelijk. Met hier en daar een zorgvuldig uitgekozen accessoire dat warmte uitstraalt.

Natuurlijkheid als uitgangspunt

En natuurlijk spelen natuurlijke materialen een hoofdrol in jouw interieur. Hout is een must, zoals eiken, dennen en essen. Ook andere natuurlijke materialen zoals leder en wol vinden hun plekje in je woning. In Scandinavië leef je in harmonie met de natuur. Dat is pas echt duurzaam.

scandinavisch wonen natuurlijk

Scandinavië ontdekken? Op onze webshop van PURE Wood Design én in onze concept stores proef je van alles wat deze stijl te bieden heeft. 

 

Posted on Leave a comment

Een kast voor al je herinneringen is de perfecte eyecatcher vol persoonlijkheid

Gezelligheid en persoonlijkheid in je interieur? Dan creëer je met de juiste combinatie van meubelen en woonaccessoires. En je zou het bijna niet zeggen, maar een open kast met een industriële look is de perfecte basis voor zo’n eyecatcher vol persoonlijkheid in je interieur.

Karakter in elke interieurstijl

Of je nu een rustiek gevoel wilt creëren, of net houdt van de rust van een Scandinavisch interieur: zo’n open industriële kast past in bijna elk interieur. Het is een kwestie van de houtsoort, én de spulletjes waarmee je ‘m vult. Hou jij wel van een stoere look? Dan kies je best voor een stevige houtsoort met een verleden. De robuustheid van het hout, in combinatie met donker metaal, creëert karakter zonder dat ‘t te zwaar is.

kast industrieel

Liever iets fijner? Een lichte houtsoort, in combinatie met wit afgewerkt metaal zorgt nog steeds voor een industrieel karakter, maar is subtieler. Bekijk het als een getemde industriële kast, die nog meer ruimte overlaat voor persoonlijkheid.

Persoonlijkheid als eyecatcher

De combinatie van metaal en hout geeft je kast een heleboel persoonlijkheid. Jij bepaalt zelf het verhaal, door te spelen met verschillende accessoires, licht en groen. Kies voor foto’s en objecten die je doen denken aan een bepaalde tijd. Zo breng je jouw herinneringen tot leven.

kast hout staal

En zo ontstaat er voor ieder wat wils! Hou jij van een lekker bord eten? Stel je collectie kookboeken tentoon in je kast. Of ben je een echte avonturier? Verzamel souvenirs van je reizen, en orden ze keurig in je rek. Wedden dat je gasten vragen om je verhalen te vertellen?

Een kast op jouw maat

En de grootte? Die kies je op basis van je woning. Een grote boekenkast voor in de woonkamer, of een kleiner rekje voor in de hal. Of wat denk je van een kast-bureaucombinatie? Alles kan met een kast op maat.

kast op maat hout

Ook zo’n eyecatcher in je interieur? Ontdek onze kasten, of laat er een maken, volledig op maat.

Posted on Leave a comment

#kopenmetkarakter: ontdek onze nieuwe collectie woonaccessoires

Wij kozen sinds kort voor een volledig nieuwe collectie woonaccessoires van zulke merken. Met pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen aan een mooie prijs! Door te shoppen bij PURE Wood Design werk je dus ook mee aan mooie verhalen van externe merken. Merken met een sterke persoonlijkheid en een inspirerende missie. Ontdek de nieuwste collectie, en hoe jij koopt mét karakter.

Liv Interior

Hoe cultuur eruitziet? Liv interior creëert de unieke collecties woonaccessoires, met een prachtig design en nog mooiere verhalen. Denk gerecycleerde materialen, eerlijke prijzen en handgemaakt!

liv interior collectie

Earthware

Wij houden van authenticiteit. Daarom kozen we voor Earthware in ons assortiment woonaccessoires. Gemaakt door lokale artisans, volgens traditionele technieken. Eerlijk en geïnspireerd door de schatten van de aarde.

earthware collectie

Urban Nature Culture

Met Urban Nature Culture heb je de wereld in je handen. Letterlijk. Dit merk gaat op zoek naar verborgen parels en verloren schatten in de kleinste hoekjes van onze aarde. Zo creëren ze de meest unieke en creatieve producten!

urban nature culture collectie

 

Fan? Shop de collecties nu in onze concept stores, in Diest en Merelbeke!