7 tips voor de perfecte home office!

De laatste maanden hebben we meer dan ooit thuis geleefd, en vooral gewerkt. Onze thuis werd al snel omgetoverd tot home office. Tijd om deze eens een upgrade te geven! Maar hoe richt je je home office nu praktisch en comfortabel in? Wij geven je 7 tips voor de perfecte home office.

#1 Kies voor een grote bureau!

Ruimte, een belangrijk onderdeel van je home office. Je brengt er toch het grootste deel van je dag door, en dan is een krappe bureau niet zo fijn. Of je eettafel nu je bureau is, of je echt een aparte werkplek hebt, you need space! 

Een extra lange eettafel is dus de oplossing! Je kan een deel van de tafel gebruiken als workspace en het andere deel om echt aan te leven, je kinderen te laten spelen of misschien wel een tweede bureau te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos met een grote eettafel.

Bij PURE Wood Design kan je zelf de lengte van je tafel kiezen! Zo kan je dus zelf bepalen hoeveel ruimte je wil om aan te werken en te leven. Handig, of niet?

home office tips

#2 Zorg voor voldoende opbergruimte

Niemand wil dat zijn eettafel na een lange werkdag vol blijft liggen met papieren, kaften en andere spullen. Zorg dus voor voldoende opbergruimte om na je werkdag alles in op te bergen en een clean desk te creëren. Want hoe groot je tafel ook mag zijn, je wil ze graag helemaal benutten! 

Opruimen na een werkdag zorgt er voor dat je je dag ook echt kan afsluiten. Net zoals je op kantoor zou doen, maar dan gewoon in je eigen living!

#3 Kies de juiste kleur

Kleur bepaalt je gemoedstoestand, meer dan je zou denken. De keuze van de kleur is dus van groot belang. Sommige kleuren maken je energiek, andere dan weer rustig. 

We zeggen niet dat je heel je living opnieuw moet beginnen verven, maar met enkele accessoires kan je al heel wat doen!

#4 Creëer een plek om te ontspannen

Naast je home office is het ook belangrijk om ergens een plekje te hebben om even te ontspannen. Even 5 minuten met een koffie in een hoekje wegdromen kan wonderen doen voor je productiviteit! Zorg dus voor een plekje in de buurt van je home office waar je even kan uitklikken en relaxen.

home office bureau

#5 Nooit genoeg licht!

Voldoende licht draagt bij aan je productiviteit, en kan dus niet ontbreken in je home office, net als een aangenaam klimaat en genoeg verluchting. Om een ruimte goed te verlichten, heb je minimaal 5 of 6 lampen nodig. Je kan werken met hanglampen, schemerlampen, spots of andere. Wat je ook kiest, als er maar voldoende licht is. En vergeet geen daglicht binnen te laten!

#6 Zorg voor goede vibes

Een saaie werkomgeving zorgt niet voor productiviteit, dus je kleed de ruimte best leuk aan! Kies enkele leuke woonaccessoires, speel met kleur en zorg voor goede vibes. Zo kom je met gemak de werkdag door.

#7 Maak het comfortabel

Het is belangrijk om comfortabel te kunnen werken. Kies voor een goede stoel om het jezelf comfortabel te maken. Je kiest best eentje met een recht rugleuning, zodat je rug voldoende ondersteunt, en niet te veel belast wordt.

Dus, klaar om je home office een upgrade te geven met een extra lange tafel van je dromen? Je stelt je eigen tafel samen, van tafelblad tot onderstel en afwerking. Ontdek de eindeloze mogelijkheden in onze conceptstores in Diest en Merelbeke of maak een afspraak met een van onze specialisten via info@purewooddesign.be .
Tags:
Mascha Beekmans
Op deze blog delen wij onze liefde, passie en werk op het gebied van interieur, design en styling. Je vindt er tips die je gaan helpen in je keuze voor een nieuwe tafel, bank of een mooie set stoelen. Bovendien staat de blog boordevol inspiratie voor de totaalinrichting van jouw interieur. We geven tips over materiaalgebruik en kleurentrends. Natuurlijk ontbreekt ook onze eigen woonaccessoire collectie niet. Pure handgemaakte producten en natuurlijke materialen. Ontdek de nieuwste collecties, en hoe jij shopt mét karakter.

Meest bekeken

Categorieën