Eigenschappen en behandeling

Eigenschappen hout
Veel van onze houten meubelen worden gemaakt van gerecycleerd steigerhout. Steigerhout is vurenhout. Het hout draagt de naam steigerhout omdat het gebruikt wordt voor de loopplanken van bouwsteigers of havensteigers. De gebruikssporen (o.a. cement, gaatjes of scheurtjes) met daarbij de invloed van weer en wind, geven uw steigerhouten meubelen een unieke uitstraling.

Houd u a.u.b. bij de aanschaf van een houten product rekening met het volgende:
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Hout is een natuurproduct en kan werken.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Gerecycleerd hout zoals steigerhout kan krommingen en scheuren vertonen. Dit zijn gebruikssporen.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Alle houtsoorten kunnen werken onder invloed van temperatuurverschillen. Kleine barstjes of scheurtjes horen bij een natuurproduct.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Met name het gerecycleerde hout kent verschillende kleurnuances. Geen enkele plank is gelijk van kleur. Dit is de charme van het product.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Uw meubel wordt zorgvuldig geschuurd. De gebruikte structuur blijft echter duidelijk zichtbaar. Eventuele aanwezige kleine houtvezels verminderen door het gebruik
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† In de winter draait de verwarming op volle toeren en is er vaak sprake van zeer droge lucht in huis. Het hout van uw pas gekochte meubel kan hierdoor gaan werken. Wij adviseren een¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† luchtvochtigheid tussen 40-60%.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Het beste onderhoudt u uw houten meubelen met een zachte handveger of een licht vochtige doek.
–¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† U kunt uw hout na verloop van tijd eventueel opnieuw behandelen met een product. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Behandeling gerecycleerd steigerhout
Het gebruikte steigerhout geeft de meubelen een ruwe, stoere uitstraling. Het steigerhout is op z’n mooiste wanneer het natuurlijke karakter behouden blijft. Daarom kiezen we bij behandeling van de steigerhouten meubelen vaak voor een transparante kleurloze impregnering. Deze behandeling zorgt ervoor dat het prachtige vergrijsde karakter van steigerhout zichtbaar blijft. Het beschermt langdurig, je kunt tussentijds de steigerhouten meubelen naar wens nog een keer behandelen. De impregnering (sprayvorm) is via PURE Wood Design verkrijgbaar.

Kies zelf de kleur en uitstraling van het steigerhout
Wil je liever een andere bescherming of uitstraling van het steigerhout? Dit kan, we hebben voldoende mogelijkheden om de steigerhouten meubelen er naar jouw wensen uit te laten zien. Hieronder een overzicht:

Kleurloze impregnering
Dit product beschermt het hout. De originele houtkleur blijft bestaan. Het houtoppervlak voelt natuurlijk aan. Onderhouden kan met een vochtige doek. 

Kleurloze impregnering
Dit product beschermt het hout. De originele houtkleur blijft bestaan. Het houtoppervlak voelt natuurlijk aan. Onderhouden kan met een vochtige doek. 

Matte vernis
Al onze steigerhouten meubelen kunnen worden behandeld met een transparante matte lak/vernis. Deze lak/vernis geeft de industri√ęle meubelen een warme uitstraling waarbij de houtnerven zichtbaarder worden. Zie je graag een vernislaag maar behoudt je liever de lichte houtkleur? Dan kies je het best voor een dubbele behandeling van een kleurloze impregnering en een matte vernis. Een vernis maakt het hout gladder.¬†

Vlnr: Matte vernis – kleurloze impregnering met matte vernis

Oliebehandeling
Een oppervlak behandeld met een olie geeft een heel mooi natuurlijk en mat effect. Wij bieden uiteenlopende kleuren aan. Een oppervlak behandeld met een olie zul je regelmatig moeten onderhouden voor een blijvende bescherming. Hiervoor hebben wij onderhoudszeep in onze collectie. 

Vlnr: olie naturel – olie white – olie grey